STORGATA: Det er stille i lokalene til Beijing Home Restaurant midt i travleste middagstida. Ifølge daglig leder Hans Ragnar Mathisen er årsaken til de tomme lokalene veiarbeidet rett utenfor restaurantdøra. Dette er en del av et prosjekt som etter planen skulle ta ett år. Dette har blant annet blitt forsinket på grunn av at entreprenøren ansvarlig for arbeidet gikk konkurs.

– Gata ble stengt av rett før påske og planene vi ble forespeilet har ikke blitt fulgt. Det er uansvarlig at det går så sakte, sier Mathisen til iTromsø.

Taper penger

Ifølge Mathisen påvirker veiarbeidet driften til ikke bare restauranten, men også de andre bedriftene i kvartalet.

Det er ikke et trivelig syn som møter sultne restaurantgjester. Svære maskiner og kratre preger Storgata og etter at fortauet ble stengt må man nå ty til stikkveier og snarveier for å finne fram.

– Det er ikke rart at sommerturismen svikter når politikerne ikke tar sitt ansvar for sentrum på alvor. Turistene kommer jo ikke for å handle på Jekta, de kommer for å se Tromsø og da er man avhengig av et levende sentrum, mener Mathisen.

Les også: Her får du billigst utepils

Forståelse

Han mener videre at arbeidet har vært gjennomført på en lite profesjonell måte.

– Dette er en absurd tidsbruk og lite effektivt. Med flere folk ville de ha vært ferdig på langt kortere tid og ennå er det tre måneder til de er ferdige foran restauranten vår, sier Mathisen.

Prosjektleder Knut Strand i Tromsø kommune har stor forståelse for at bedriftene i Storgatbakken er utålmodige med å få arbeidet avsluttet.

– Men dette er et komplisert arbeid og masse ting som skal ned i grunnen. Blant annet skal det legges ned fjernvarmeløp som sørger for vannbåren varme til fortauene i området. Vi har prioritert å gjøre dette arbeidet nå slik at man slipper å grave opp gata igjen om ett år, sier Strand.

Les også: Disse restaurantene åpner i «Savour Food Court»

Jobber lengre dager

Han er imidlertid ikke enig i at entreprenøren er lite effektiv.

– Vi har snakket med dem og de jobber nå lengre dager og gjennom hele fellesferien for å komme lengst mulig. Samtidig er de avhengig av andre aktører igjen som kanskje har gitt mannskapene sine ferie allerede. Det er mye som skal koordineres, sier Strand.

I det siste har entreprenøren fokusert på veistrekningen mellom Hansjordnesgata og Elvegata som skal åpnes i morgen, onsdag.

Dette er fattig trøst for Mathisen som frykter at han mister gjester daglig.

– Vi får gode tilbakemeldinger på maten vår, men gjestene våre har vanskeligheter med å finne fram. Jeg synes egentlig det er litt av en bragd at vi har holdt ut så lenge, men vi akter ikke å gi opp!, avslutter Mathisen.

Les også: – Han skylder oss vel 400.000 kroner

FORSINKET: Arbeidet i Storgata har blitt forsinket på grunn av arbeidets kompleksitet og av en konkurs som medførte at man måtte finne ny entreprenør.