Egon anses som en av Norges mest kjente kultur-, sports- og debattjournalister, men har utenom journalistkarrieren også gjort seg bemerket som platebutikkeier, kåsør, foredragsholder, konsertarrangør, humorist og forfatter av "Den norske kaffesjela - fra svartkopp til cortado" (2014) og fotballbøkene "VM: bobilmemoarer: Tyskland 2006" og "Fra himmel TIL helvete" (2013).

- Hadde noen spurt meg om dette for et år siden ville jeg neppe ha vurdert det. Jeg har hatt det fint i Nordlys og har både fått utvikle meg og blitt gitt tilliten det er å mene noe i full åpenhet hos en av Nord-Norges sterkeste mediemerkevarer, sier han.

- Etter 10,5 år følte jeg likevel at det var for fristende da jeg ble forelagt et tilbud om jobb hos iTromsø, fra en ny redaktør med nye og spennende ideer, der jeg ser det vil være mulig å være med på å bygge opp noe nytt og bra på grunnmuren til en aktverdig aktør som har vært i gamet i snart 120 år.

- Where the action is

Egon lover at rollen han kommer til å ha i iTromsø ikke vil avvike stort fra den folk allerede kjenner ham fra.

- Jeg gleder meg til igjen - og fortsatt - å skrive og mene om musikk, fotball, samfunn og politikk, samt ta del i nye prosjekter. Stig Jakobsen og iTromsø har utrolig mye artig på gang nå og jeg har lyst til å være med "where the action is", som de sier der borte i USA.

Egon Holstad er for øvrig en hyppig brukt kommentator, debattant og humorist, og har blant annet gjestet Nytt på nytt, Skavlan, Her & Nå, Aktuelt, Roast og Dagsnytt 18.

Han har også skrevet kåserier for Ukeslutt, og hjulpet Otto Jespersen med de berømte sluttmonologene i Torsdagsklubben.

Egon har mye erfaring fra radio, blant annet som medprogramleder i "Verdensherredømme" og "Et Norge i krig" på NRK P3 (begge med Kristopher Schau), samt at han har vært fast bidragsyter i programmer som "Siri & Co", "FK Fotball" og "Reiseradioen".