CHARLOTTENLUND: – Det har tatt tid å finne en plassering for hundeparken. Det har vært en lang prosess hvor vi har slitt med å finne et passende sted. Parken kan ikke være til sjenanse for naboer og kommunen må være eier av området. Det har vi brukt to år på å finne, og det har vært en del irritasjon i hundemiljøet fordi det ikke har skjedd noe tidligere, sier prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas.

Ønskes velkommen

Men nå er hundeparken, som er en del av nye Charlottenlund aktivitets- og friluftspark, klar til bruk om en måneds tid.

– Nå har vi satt opp gjerdestolper med gravemaskin og damelaget i Tromsø volleyballklubb har jobbet dugnad og gruset stier. Nå skal vi la gresset gro ordentlig og så skal Bydrift sette opp gjerde rundt området med en gang de er tilbake fra ferie i august, sier Romsaas.

Parken, som måler 20x37 meter, vil få sluse for å slippe hundene inn, benker og bord, lys og hundeboks for poser utenfor innen den står ferdig mot slutten av august.

– Det blir et fint og oversiktlig område hvor hundene kan gå fritt under oppsyn. Naboene vi har snakket med er veldig positive til parken og jeg tror området vil bli flittig brukt, sier prosjektlederen.

– Så det er behov for en hundepark i Tromsø?

– Jeg har flere ganger stilt meg det spørsmålet, men det er faktisk hundeparken vi har fått flest tilbakemeldinger på fra folk når det gjelder friluftsparken her på Charlottenlund, sier Romsaas.

– Gigantisk løft

Byråd for næring, kultur og idrett, Vanja Terentieff, tror hundeparken og resten av aktivitets- og friluftsparken på Charlottenlund vil bli et samlingssted for tromsøfolk.

– Jeg er veldig glad for at vi får til dette og håper det blir tatt vare på. En slik park er veldig sosialt og hundene kan få ut litt energi. Fungerer det bra så er det også lettere å få til flere hundeparker.

Området på Charlottenlund skal oppgraderes for over ti millioner kroner og over 20 nye attraksjoner vil ferdigstilles i løpet av høsten.

– Det gjør at hele området får et gigantisk løft. Det vil bli flere mennesker og større aktivitet her, og et område for flere bruk og for hele familien, sier Terentieff.

Innspill fra folket

Nå ønsker kommunen innspill fra folket om hva de tror vil være gode regler for hundeparken.

– Vi vil gjerne ha med hundeeierne og høre hva de tenker. Det kan være ting vi ikke ser, sier Henrik Romsaas.

Hvor mange regler som vil være knyttet til bruken av hundeparken er foreløpig usikkert.

– Noen ønsker få regler, mens andre vil ha mange. Vi må finne en balanse, men i starten tror jeg vi prøver oss fram med færrest mulig regler først. Vi tar utgangspunkt i reglene ved hundeparken i Kristiansand. Hundene må gå overens med andre og være vaksinert. Vi må også se nærmere på hvordan vi skal gjøre det med antall hunder i parken samtidig, sier prosjektlederen.