Det var med stor glede jeg registrerte at kommunal og moderniseringsministeren 23. juli, bekjentgjorde at man gikk for det østre alternativ i Ramfjord.

Fornuften og troen på det lokale demokrati har seiret. Byrådet i Tromsø har de siste årene kjempet for at dette selvfølgelig var det eneste fornuftige alternativet.

Her har altså departementet gått stikk i strid med alle byråkrater som har fremmet den ene innsigelsen etter den andre.

Jeg nevner i fleng alle som har hatt en annen mening i denne saken; Statens Vegvesen, Fylkesmannen, Riksantikvaren, Sametinget og sannsynligvis enda flere.

Skal man bygge fremtidsrettet så må selvfølgelig veien bygges slik. Man kan ikke bygge en bro over en liten fjordtarm, for å spare 2-3 km, med en kostnad på nær en milliard kroner. Dette legger til retter for en fremtidig Ullsfjordforbindelse, som for øvrig ikke er så langt fram i tid. En Tindtunell, hvis det skulle bli aktuelt, legges det også til rette for.

Frp både lokalt og på fylket har stått beinhardt på dette alternativet hele veien, og aldri vært med på annen løsning. Vi har deltatt på utallige folkemøter i denne sammenheng, og det er en sannhet at befolkningen har vært delt, men etter vårt syn med en majoritet for dagen løsning.

Det er også med tilfredshet jeg nå registrer at også Arbeiderpartiet vil gå inn for det østre alternativet. I hvert fall har man uttrykt at nå gjelder det å få bygget, uansett side.

Dette er en av de ytterst få saker jeg har registrert hvor faktisk folket og demokratiet har seiret over byråkratiet.