Det er to lykkelig hestejenter som går en ny uke i møte. Denne helgen har de nemlig sikret seg tittelen som Nord-Norges beste ryttere i lagklassen i dressur for hest under NNM i Mosjøen.

- Det føles helt fantastisk bra! Jeg tror ikke det har gått opp for oss ennå, det er litt vanskelig å forstå, sier Johanne Grindstein (19), som er én av to som representerte Tromsø Ryttersportsklubb under helgens mesterskap.

For å kvalifisere til NNM må man ri på like høyt nivå som finaleomgangene går i til godkjente resultater, altså over 50 prosentpoeng. Både Grindstein og partneren, Tone Wiik (46), red til 65 prosent i finalen i lett A (LA), som er den høyeste klassen som går i mesterskap i Nord-Norge.

- Det er en bra poengsum, vi er veldig fornøyde. Hestene har stått på hengeren i mange timer og vært slitne og stive, men de har virkelig gjort alt de klarer og stått på som de superhestene de er, sier Grindstein.

Les også: Vil bli landets største rideklubb

Blant de yngste

Grindstein er en av konkurransens yngste deltakere og red sin egen hest, Injoy på åtte år, som også er blant de yngre hestene.

- De fleste rytterne er i voksen alder, og hestene er vanligvis over ti år. Det har gått med mye tid til trening, men det er også utrolig artig, sier en glad Grindstein, som har holdt på med hest de siste elleve årene.

Wiik red også sin egen hest, Flying Caprinio, som er tolv år gammel. Hun har holdt på i 31 år og har flere gode prestasjoner i bagasjen.

- Jeg tok førsteplassen i NNM individuelt i 2003, men det var med en annen hest og er også en stund siden. Det var med andre ord på tide med et comeback, sier Wiik og ler. Hun forteller at gullet de har hentet hjem, betyr mye for begge to.

- De sitter ikke løst, disse titlene, så for oss er dette veldig stort. Det er en stor konkurranse på høyt nivå, og det er ikke lett å vinne. Det blir enda mer utfordrende når man konkurrerer på lag, for da skal det fungere for fire stykker, ikke to, forteller Wiik.

Les også: Ingebrigtsen: - Dette ga selvtillit

Er i ekstase

Førsteplassen hentet Tromsø-duoen altså hjem med en totalscore på 131 prosentpoeng, mens sølvet, som Midt-Troms Hestesportsklubb tok, fikk 129 prosentpoeng. Brønnøy Hestesportsklubb tok bronse med 122 prosentpoeng. Med 19 ryttere registret og syv lag var det altså nok av lag som knivet om tittelen.

- Vi hadde håpet på medalje, men aldri sett for oss at det skulle gå så bra. Vi er i ekstase, sier Wiik, som sammen med Grindstein har startet på den 14 timer lange hjemturen. De skal begge delta på det individuelle mesterskapet i Hammerfest i august, Grindstein i young rider- og Wiik i seniorklassen.

– Jeg har ikke noe spesielt mål, jeg skal bare slappe av og kose meg, så får vi se hvordan det går, sier Grindstein, som tok sølv der i fjor.

Les også: «Jeg får ikke denne tryggheten noe annet sted»