Ingridprisen som deles ut av Gladmatfestivalens faglige alibi, kokkekonferansen Kokepunktet, går til personer som evner å formidle matglede og fremsnakke lokale råvarer.

Under konferansen holdt Jensen foredrag om boknafisk, klippfisk, tørrfisk og lutefisk.

Les også: Vil bli helårsfestival for mat

Modenfisk

– Jeg er veldig glad i såkalt modenfisk. Da jeg jobbet på Vertshuset Skarven, fikk jeg øynene opp for grillet tørrfisk som jo er veldig godt. Tørrfisken har jo over 1200 års historie i Norge, men er fremdeles et nytt produkt i resten av verden. Også kan man jo gjøre så mye godt med den, sier Jensen entusiastisk.

Det var blant annet denne entusiasmen som sikret ham Ingridprisen, for øvrig oppkalt etter selveste Ingrid Espelid Hovig, som ble delt ut på slutten av konferansen.

– Da ble jeg overrasket og glad! Det er utrolig artig at kollegaer legger merke til den jobben man gjør, sier Jensen til iTromsø.

Les også: Han blir kulinarisk leder for Kystens hus

Taler for seg selv

Ifølge Jensen er det imidlertid ikke vanskelig å fremsnakke de lokale råvarene han arbeider med til daglig.

– Det er mye gode råvarer fra Norge og spesielt Nord-Norge. Vi slipper å smøre på noe ekstra, for råvarene taler for seg selv.

Nå på sommertid er det særlig hvalkjøtt og sei Jensen jobber med.

– Også sild, men det er jo en råvare som vi forsøker å holde fokus på hele året.

Og tilbakemeldingene han får på kokekunsten sin er må vel sies å være positive.

Tørrfisk

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger på maten vi serverer, særlig på sjømaten. Og da snakker vi om alt fra sild til klippfisk og hvalkjøtt som jo er eksotisk for mange av de tilreisende.

– Ja, for man kommer vel ikke til Tromsø og bestiller kjøtt på restaurant?

– Det kan man godt gjøre. Særlig nå mot høsten når det er sesong for viltkjøtt og lam, sier Jensen.

Som en del av prisen, i tillegg til heder og ære, får Jensen en ukes opphold i Singapore under en stor sjømatfestival.

– Det gleder jeg meg til. Og kanskje jeg tar med meg boknafisk og tørrfisk dit. Jeg håper at jeg med denne prisen kan fortsette med å fremsnakke lokale råvarer, ikke bare i Tromsø, men kanskje også internasjonalt, avslutter den glade kokken.