Innimellom feriedager kjører tromsøartisten som etter hvert må betegnes som en veteran, et tett program. I helga holdt hun en «Rocks And Straws»-konsert i Leines kirke i Steigen, og med samme program hvor hun presenterer sin egen musikk til Arvid Hanssen-tekster gjendikta til engelsk, står flere festivaljobber på trappene.

I neste uke drar hun til Varangerfestivalen i Vadsø. Uka etter er det Øya som i fjor flytta til Tøien som står for tur.

I tillegg til Arvid Hanssen-prosjektet gjør hun også noen konserter sammen med kompanjong Nils Johansen noen konserter med Bel Canto i sommer. De gjesta i forrige uke festivalen Canal Street i Arendal og i neste måned spiller duoen i Bodø på åpningsdagen for Parkenfestivalen 21. august.

Ikke alene

Og Anneli Drecker er ikke eneste tromsøartist som opplever ei travel festivaltid på ettersommeren.

Til Varangerfestivalen skal også tromsøbasert prosjekt bygd opp rundt Robaat, Boknakaran og dansekompaniet Kartellet. Her medvirker Julie Alpenes Normann, Kine Yvonne Berntsen, Jan Arvid Johansen, Ragnar Olsen, Pål Thorstensen, Halvard Rundberg, Aleksander Kostopoulos, Petter Carlsen, Hogne Rundberg, Sigurd Johan Heide og Inge Martin Helgesen.

På Varangerfestivalen er det for øvrig Kråkesølv som leverer årets bestillingsverk. Verket har fått navnet «Kjetterbålet» og har trolldomsprosessene i Øst-Finnmark på 1600-tallet som bakteppe. Kråkesølv foretar et dypdykk i disse prosessene, i tillegg til andre menneskeforfølgelser som ligger tettere opp mot vår tid.

Tromsøvokalister

På Øyafestivalen har Anneli Drecker følge av flere kvinnelige tromsøsangere på plakaten. Birgitta Alida Hole spiller med bergensbaserte Lumikide og Stine Andreassen med oslobaserte Northern Belle som vi også hørte på Bukta.

Ellers får øya også et møte med kinokonsertprosjektet «1997 for ever» med Carl Cristian Lein Størmer i spissen og en opptreden av Bjørn Torske.

LES: Slik blir den nordnorske festivalsommeren

Peter Estdahl

Tromsøartisten Peter Estdahl (22) debuterte i 2012 under navet Kid Exodus og nådde nasjonal suksess med radiosingelen «Brother».

Etter to års turnering med EP-en «Northern Lights» og som medlem i Casa Murilo, la låtskriveren og multiinstrumentalisten ned Kid Exodus for å gjenfinne sitt musikalske utgangspunkt, singer/songwriting og kassegitar. Siden har det musikalske uttrykket videreutvikla seg til en akustisk/elektronisk/songwriter/pop-hybrid som Øya har funnet så interessant at Peter Estdahl er satt på årets festivalplakat.

Les anmeldelsen av Anneli Drecker sin tredje soloplate her!

Aronnesrocken

13.–15. august skal det rockes i Alta, nærmere bestemt på festivalen Aronnesrocken. Der spiller blant andre Vederkast, som omtales som Tromsøs nye supergruppe med musikere fra band som Taliban Airways, Just did Doris, Turdus Musicus, Desert Highway og Rocketboyz.

Heave Blood & Die stakk av med seieren under årets Rock mot Rus på Andenes og sikra seg med det velfortjent spillejobb på Aronnesrocken.

Blant andre band på Aronnesrocken er det unge Nord-Tromsbandet Resirkulert og duoen Pil & Bue med Petter Carlsen og Aleksander Kostopoulos.

TROMSØVOKALIST: Northern Belle med vokalisten Stine Andreasen (til høyre) fra Tromsdalen, spiller på Øyafestivalen. Foto: Helge Matland Foto: Heleg Matland
VEDERKAST: Tromsøbandet Vederkast fra Tromsø står høyt oppe på plakaten for Aronnesrocken i Alta. Foto: Johannes Merok Foto: Terje Arntsen
Foto: Marius Fiskum