iTromsø skrev tidligere denne måneden om Jørgen (16) og kompisgjengen som skulle spille ball utenfor Tromstun ungdomsskole, og oppdaget at volleyballnettet var tatt ned, og at det sto en betongblokk på basketbanen.

Nå er problemet delvis løst.

Mandag var iTromsø utenfor Tromstun for å se om det fortsatt ikke er mulig å spille basketball og volleyball utenfor ungdomsskolen. Og på like mystisk vis som da den dukket opp, er nå betongblokka på basketbanen fjernet. Istedenfor å stå midt ute på banen, slik at den kan være en fare for dem som vil spille, står den nå like utenfor banen.

Men fortsatt mangler nettet på volleyballbanen.

Glad for en løsning

Byråd for næring, kultur og idrett Vanja Terentieff, var ikke klar over problemet, men er glad for at noen har tatt jobben med å fjerne betongblokken.

Les også: Byens første hundepark tar form

Byråden sier at heller ikke hun kan si hvem som i utgangspunktet er ansvarlig for «sabotasjen» av uteområdet, men at det er synd hvis det ikke tilrettelegges for uteaktivitet når skolen har ferie.

– Vi registrerer at betongblokken er fjernet etter avisoppslaget. Ting har en tendens til å ordne seg når mediene tar tak i det, sier Terentieff.

Betaler nytt nett

Nå har hun en oppfordring til ungdommene som ville spille volleyball:

– Hvis noen kjøper et volleyballnett og setter det opp ved Tromstun, så kan de komme med regningen til meg, så skal jeg betale den.

Les også: Kjøpesenter med bærekraft

Terentieff sier at hun ikke er opptatt av hvem som har skyld i situasjonen, men at hun er glad for at saken nå er løst.

Noen må ta jobben

Også rådgiver for park og vei Henrik Romsaas, som engasjerte seg stort i saken da iTromsø tidligere i sommer skrev om den, er fornøyd med hvordan situasjonen har artet seg.

– Det viktigste er at det nå blir en løsning på problemet, så får de høye herrer bestemme hvem som skal ta jobben med å kjøpe inn et nytt nett, sier han.

KLAR BANE: Nå kan Jørgen (16) og kompisene igjen spille basket utenfor Tromstun. Foto: Ingvild Vik
FLYTTET: Denne blokka sto tidligere midt ute på basketbanen. Foto: Ingvild Vik