Blant de 20 hotellene på lista er åtte svenske, seks norske og seks danske hoteller plukket ut.

Et av de norske hotellene er Clarion Hotel The Edge i Tromsø.

- Det er fantastisk bra at de at har plukket oss til denne listen. For oss er det genialt markedsmessig fordi vårt største nordlysmarked er i England og The Times er veldig store der, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes til iTromsø.

- Hypermoderne

The Times begrunner anbefalingen av tromsøhotellet slik:

"In the 1800s Tromso was known as the Paris of the North — not because its waterside setting is anything like the French capital, but because visitors thought the locals were unexpectedly sophisticated. That tradition continues today in hotels such as this hypermodern glass building which opened last year. Cool rooms aside, highlights of a stay include Manhattanstyle dining at a Marcus Samuelssonrestaurant, and an 11th floor bar with city views."

Roser de ansatte

Alapnes legger ikke skjul på at omtalen fra den britiske avisa er til heder og ære for de ansatte.

- Dette er en liten fjær i hatten til de ansatte. Det er fantastisk at vi gjør det så bra bare ett år etter vi åpnet hotellet, sier han.

Clarion Hotel The Edge åpnet dørene i mai 2014 og har allerede rukket å vinne flere priser.

I Stockholm i januar i år ble det kåret til "New Hotel of the Year" og i oktober i fjor havnet The Edge og tromsøhotellet Scandic Ishavshotell på en delt tredjeplass i kåringen av Norges beste hotellfrokost.

Han tror bakgrunnen for omtalen i The Times er hva hotellet har fått til det første året siden det åpnet.

- Vi er også et sprekt hotell designmessig og mange får følelsen av at de vil bli når de kommer til oss. I tillegg har vi en veldig kreativ gjeng ansatte som strekker seg langt for kundene. De er selvsagt veldig glade for at vi er nevnt i verdenspressen, sier Alapnes.

Positivt for sommerturismen

Å bli nevnt på listen over hoteller avisa anbefaler leserne sine i sommer treffer ifølge hotelldirektøren rett i sjela i det større markedet.

- Selv om Tromsø er en liten by som ligger litt utenfor, er det mange som har hørt om den. Vi har fått fart på vintersesongen, men sommeren har nok havnet litt i bakleksa. Sommersesongen er et område vi jobber med og at The Times nå peker ut et hotell i Nord-Norge synes jeg er veldig bra, sier Alapnes.

Andre norske hoteller på listen til The Times er The Thief og Thon Hotel Rosenkranz i Oslo, Juvet Landscape Hotel i Valldal, Havnekontoret i Bergen og Herangtunet Boutique Hotel i Heggenes.

- Dette er veldig gode hoteller. Flere av Stordalens hoteller var plukket ut og han var selvsagt veldig glad for det, sier hotelldirektøren ved The Edge.

Artikkelen ble publisert på nettsidene til The Times den 25. juli. Bildet er av et hotell i Sverige. Foto: Skjermdump
Fra et av rommene på hotellet. Foto: Clarion Hotel The Edge