HÅPET: I et brev til kommunen ber styret i Håpet II Borettslag om at det etableres faste hindringer langs veien, fortrinnsvis i krysset mot Måseveien – der busstraseen går.

– Her oppstår det titt og ofte nestenulykker pga. trafikk som kjører gjennom krysset og bussen som går i Måseveien, skriver styremedlem Jan Magne Gjerde.

Gjerde og styret ønsker at det skal bli vanskeligere å bruke Stærveien.

– Det vi helst ønsker er en eller annen fysisk avsperring slik at denne gata som ikke skal ha gjennomkjøring blir benyttet slik, skriver Gjerde.

Fysiske hindringer

Han foreslår enten fartshumper eller blomsterkasser – som skal gjøre det mindre attraktivt å bruke Stærveien som gjennomfartsåre.

Den ulovlige trafikken har vært ekstra ille i forbindelse med en omfattende renovering av borettslaget. Entreprenører og leverandører har brukt Stærveien for leveranser, noe som ifølge Gjerde muligens har gjort det «legitimt» å kjøre ulovlig også for andre.

– Nå er renoveringen i avslutningsfasen og vi vil gjerne ha gjennomkjøring forbudt opp å gå igjen, skriver Gjerde avslutningsvis.

FORBUDT: Det er ikke tillatt å bruke Stærveien som gjennomfartsvei, men det er det ifølge beboerne i området mange som gir blaffen i. Foto: Christer Pedersen