Mathisen ville ikke avsløre at huset hans i Antenneveien kom til å stå tomt da han reiste på ferie i begynnelsen av juli, og stoppet dermed posten og bestilte oppbevaring av den til han kom hjem. Likevel fløt postkassen over da han returnerte fra ferie for en uke siden.

– Jeg ble veldig irritert da jeg oppdaget at postkassen nærmest rant over, og dette er ikke første gang det har skjedd. Det samme hendte da vi stoppet posten før ferien i fjor. Vi betaler faktisk Posten Norge for å ikke levere post hos oss, og da blir man frustrert når det skjer likevel, sier Mathisen.

Nervøs

Tidligere i sommer kunne iTromsø fortelle at flere tromsøværinger hadde fått ulike markeringer på dørkarmene sine. Politiet ba folk om å være oppmerksomme, og merkingene kan være en beskjed om innbruddsalarm eller boliger som står tomme. I tillegg har Mathisen hørt om innbrudd i nabolaget.

– Man blir jo bekymret når man hører om folk som har fått inngangsdørene sine merket, og man gjør det man kan for å ikke avsløre at huset står tomt når man reiser på ferie. Da er det klart at man blir irritert når tiltakene man gjør ikke iverksettes.

Mathisen fikk ingen adresserte brev mens posten var stoppet, men postkassen var derimot full av reklame.

– Vi hadde et klistremerke hvor det sto at vi ikke ønsker uadressert reklame, men det hadde attpåtil forsvunnet i løpet av tiden vi var bortreist. Uansett mener jeg at man må kunne forvente å ikke få noen post når man faktisk betaler for å stanse den. Å ha en overfylt postkasse er jo nærmest en invitasjon til innbrudd, sier Mathisen.

Også nabopostkassen var full av post da Mathisen returnerte fra ferie.

– Jeg visste at naboen var bortreist, så jeg ringte ham for å spørre om jeg skulle ta vare på posten. Han ble ganske overrasket da han også hadde stoppet posten og bestilt oppbevaring av den, sier Mathisen.

Leverer ikke reklame

Tina Flem, informasjonsdirektør i Posten Norge, sier at Posten Norge også oppbevarer reklame når man bestiller oppbevaring av posten. Likevel kan det lure seg reklame oppi postkassen.

– Når man stopper posten stopper vi også reklamen. Men det finnes andre eksterne leverandører som leverer reklame ut i byene. Disse har vi dessverre ikke oversikt over, og denne reklamen kan ikke vi gjøre noe med, sier Flem.

Hun oppfordrer folk til å alliere seg med naboen.

– Selv om man har sikret seg ved å bestille oppbevaring av posten sin er det lurt å alliere seg med en nabo som kan sjekke postkassen noen ganger når man er borte, sier Flem.

Det har flere ganger vært vinningskrimminelle på gjennomreise i byen. I 2011 ble ni polakker pågrepet etter at beboere fryktet et innbruddsraid. Dørselgerne hadde også da merket husene med tusj.