– Første gangen jeg kom hit var for å feire 30-årsdagen min i september, men nå har jeg og Martine funnet oss en leilighet, sier Nash til iTromsø.

– Now I'm a tromsøværing, fortsetter han og smiler.

Endret avreisen

Han er ikke den første og blir ikke den siste som flytter til byen for kjærlighetens skyld, men for Nash, en musiker på vei opp og fram, var det å flytte hit ingen enkel beslutning.

– Jeg måtte bli vant til konseptet å bo i Tromsø. Men jeg innså selv at jeg trivdes her siden jeg endret avreisebilletten fire eller fem ganger.

– Og da jeg kom tilbake til Irland tok det bare fire dager til jeg bestilte meg en billett tilbake til Tromsø, legger han til med en latter.

Siden september har han vært flere ganger tilbake i Irland for å jobbe på sin andre plate, men han vender stadig tilbake.

Kjærlighetens by

– Jeg liker livet her. Det er lite stress og folkene er vennlige, men du kan vel si at jeg på en måte endte opp her. Det var ingen plan.

Han ser ut i luften og tenker seg om før han fortsetter:

– Samtidig så gir det mening. Dette er jo Nordens Paris.

Og Paris er jo kjent som «la ville de l'amour», Kjærlighetens by.

– Dessuten viste det seg at jeg ikke hatet snøen, slik jeg opprinnelig fryktet, sier Nash og får samtalen ned på jorden igjen.

Hans debutplate, «Straight Up Lovin›», fikk gode mottakelser både hos publikum og kritikere da den kom ut i fjor sommer. Den har vært øverst på salgslisten innen blues-sjangeren i Irland, i likhet med de fire singlene han har gitt ut fra plata. Han har også blitt nominert til Beste mannlige soloartist i 2015 av det anerkjente irske musikkmagasinet Pure M.

«Ekte jobb»?

– Plata har faktisk gjort det bra på egen hånd, men jeg føler vel ikke at den har fått den markedsføringen den fortjener.

Det er noe Nash håper å endre på nå som han har funnet freden i Tromsø.

– Jeg er halvveis ferdig med min andre plate nå, men har bestemt meg for å lytte til gode råd. Min bror, som er en vis mann, har bedt meg om å ta det med ro og la sangene komme til meg naturlig fremfor at jeg skal tvinge dem, sier Nash.