Solstad har mange års erfaring innen sitt felt. I tillegg til å være utdannet kunst- og kultursosiolog, har hun holdt på med kunst på privaten så lenge hun kan huske.

– Jeg har malt siden jeg var liten, med utstillingsvirksomhet i 18 år, sier hun.

Kunsten er ingen luksus

Solstad er opptatt av at kunsten skal ha en naturlig plass i hverdagen til folk.

– Man tenker ofte at kunst er noe spesielt, og at det må oppleves i forbindelse med en «happening». Men kunst lever sammen med folk, og har betydning ved at den dokumenterer og identifiserer. Kunsten er der hele tiden, det er ikke en «luksus».

Les også: Kunstmuseet trekker publikum

Vil tilrettelegge

I 2014 startet Solstad opp selskapet KunstcentralenNord. Formålet er å skape en profesjonell arena mellom kunstfeltet og næringslivet for gjensidig bruk av kompetanse i samfunnsutviklingen.

– Det er en vinn-vinn situasjon for bransjene og befolkningen. I løpet av høsten vil en egen nettside på bedriften være tilgjengelig.

Solstad formidler ikke sin egen kunstproduksjon via KunstcentralenNord. Hun forteller at jobben hennes er i bedriften, men at interessen for kunst strekker seg langt utenfor arbeidstidene.

Les også: Hun etablerer nytt selskap

Jobb og fritid

Solstad forteller at hun maler bilder hele tiden, både hjemme og på hytta.

– Det hender at det ødelegger nattesøvnen, ja. Man begynner på ett bilde, og så blir man ganske så oppslukt.

Hun har stadig nye kunstprosjekter på gang. Et av de siste prosjektene er en egen nettside der hun har både beskrivelse egen kunstnerstil, kontaktinformasjon og bildegalleri.

– Det er en visningsarena for egen kunst. Dersom noen er interessert i å se på noen av maleriene mine, er det mulig å gjøre det på nettsiden.

Solstad er hemmelighetsfull når det gjelder videre prosjekter, men kan fortelle at hun har mye på programmet hele tiden.

– Det aller meste jeg gjør er kunstrelatert, og planene legges underveis.

Les også: Åpner Olavsvern for publikum