– Vi har tre forskjellige grupper med turister som stikker innom. Den ene gruppen ramler innom, synes det er fint, tar bilder og går. Den andre ramler innom, synes det er fint og kjøper kaker. Også har vi de som vet at vi finnes, oppsøker oss og har en plan. Ikke ulikt slik vi selv reiser, sier Westergaard til iTromsø.

Hør Kari Westergaards sommerliste på Spotify her

Smalt og elektronisk

Den siste gruppen leter gjerne etter lokal musikk fra Tromsø og Nord-Norge. Og Westergaard er mer enn villig til å hjelpe dem å finne fram i platevrimmelen.

– Det går mye innenfor rockesjangeren og etter at jeg spiller plater til dem kjøper de gjerne Red Headed Sluts, Considerate Lovers og Northern Lies. Det går også en del smale elektroniske ting som Boska, sier Westergaard.

Les også: Disse albumene kommer i år

"Is this local!?"

Mange turister reagerer også på kvaliteten på den lokale musikken.

– De blir gjerne overrasket og må forsikre seg om "is this local!?". Vi har mange lokale utgivelser med god produksjon og lyd. Red Headed Sluts sin plate er dessuten catchy og ei lett plate å anbefale.

Les også: Slutter aldri å spille i Tromsø

Selv ferierer hun i Vesterålen sammen med ektemannen Robert Dyrnes. Der er det langt mellom platesjappene.

– Men da vi var i Bruktbua på Sortland fant jeg meg tre singler. Selv om det er langt mellom platebutikkene kan man likevel finne musikk, sier hun og ler.