22. august er det duket og klart for Musikkfest. Da kan om lag 60 artister sammen by på et bredt spekter av musikksjangre, på en festival som er åpen for alle og helt gratis.

– For at dette skal gå, er vi avhengig av frivillige. Vi trenger nesten 40 stykker, og vil gjerne ha deg med på laget, sier Lakseide.

Mange ulike jobber

– Det skal settes opp sinnssykt mange scener, helt fra Driv til Tromsøbrua. Til hver scene trenger vi flere ulike typer frivillige, så alle skal nok finne noe de liker å gjøre.

Lakseide forteller at de blant annet trenger lyd- og lysteknikere, og folk som kan rigge opp og ned.

– Vi trenger også folk til Solskinnspatruljen. Disse skal spre glede og lykke i nærheten av scenene i sentrum, og ta vare på publikum og festivaldeltakerne.

Videre trengs det sjåfører som kan stå for transport til og fra festivalen.

– Vi har biler, men mangler sjåfører. Dessuten trenger vi folk som kan henge opp plakater i forkant av Musikkfest.

Les også: Her blir det folkefest igjen

– Du vil ikke angre

Musikkfest tar ikke sikte på å tjene noe på arrangementet, og dermed blir det ingen lønn i form av penger for dem som jobber på festivalen. Lakseide mener likevel at de frivillige vil sitte igjen med mye etter at festivalen er slutt.

– Som frivillig får du et unikt innblikk i det som skjer på Musikkfest. Du får også erfaringer du kan få bruk for senere. Attesten du får ved festivalens slutt er fin å ha på CV-en. Etter Musikkfesten blir det fest for staben og alle de frivillige. Det blir ufattelig gøy!

Lakseide informerer om at påmeldingsfristen for frivillige er den 21. august, dagen før festivalen starter. Påmeldingen skjer via nettsiden «musikkfesttromso.no» eller via Musikkfests Facebook-side.

– Vi vil gjerne ha frivillige i alle aldre, også de som er under 18 år.

Les også: Ny rekord for Musikkfest

GLEDER SEG: Festivaldeltaker Jørgen Kristoffer Hansen (18) har høye forventninger til årets Musikkfest, og gleder seg spesielt til å se bandet Vederkast. Foto: Eline Tylden
MANGE SCENER: Her på Stortorget skal en av festivalens mange scener settes opp av flinke frivillige. Foto: Eline Tylden