400 kroner per natt for enkeltrom og 600 for dobbeltrom.

Det er spesialprisen som husløse studenter vil få på byhotellene - i hvert fall brorparten av dem - i forbindelse med studiestart nå i høst.

I alt 175 hotellrom vil bli holdt av til studentene på hotellene

- Det er i en stille periode for oss i bransjen, så det er veldig morsomt å kunne bidra til å løse et stort problem for studentene, sier Paul-Henrik Remmer, direktør ved Ishavshotellet - og leder for Hotellgruppen i Tromsø.

«Alle» stiller opp

Hotellgruppen er en sammenslutning av hotellene i byen.

Remmer forteller at det ikke var noen som helst problemer med å få bransjen til å stille opp.

- Alle sa ja, og vi tilbyr rommene til studentene til stort sett kostpris. De får frokost, renhold og sengetøy inkludert i prisen, sier han.

Det var diskutert også i fjor om hotellbransjen skulle bidra med subsidierte hotellrom, men da kolliderte studiestarten med Sjakk-OL.

- Da var det en veldig spesiell situasjon, men slik er det ikke i år, sier Remmer.

Tilbud ved semesterstart

Rabatt-tilbudet blir gitt ved studiestart og vil være midlertidig. Ordningen vil bli avviklet når aktivitetsnivået for hotellene tar seg opp utover høsten.

- Da vil uansett studentene ha skaffet seg vanlige boliger, det sier all erfaring. Det dreier seg om noen få uker i starten av semesteret, sier Remmer.

Leder i Studentparlamentet i Tromsø, Aurora Meland, sier at dette er en gavepakke fra hotellene i byen til studenter som sliter med å skaffe seg bolig.

Gavepakke

- De første ukene vet vi er vanskelige i Tromsø. Da er det fantastisk at det finnes alternative tilbud som studentene kan benytte seg av. Denne gavepakken fra hotellene er et veldig godt initiativ, som vi setter stor pris på, sier Meland.

Ordningen vil bli administrert av Studentsamskipnaden i Tromsø - som vil ha hotelltilbudet som en del av akuttløsningene ved studiestart.

I tillegg kan studenter blant annet få nødovernatting i eksamenslokalene i Åsgårdsveien, samt «sofahjelp» i regi av DebutUka.