Ifølge en tipser måtte han nærmest bruke vindusviskerne da han kjørte gjennom byen i morgentimene denne uka.

- Det la seg som snø på frontruta, forteller tipseren.

Skaper problemer

Petra Nordgård, anleggsgartner ved UiT Norges arktiske universitet, forteller at "snøen" er frøene til poppeltrærne som nå sprer seg med vinden rundt omkring i byen.

- De kommer inn overalt og det skal vanskelig gjøres å slippe unna. Når det er vind ruller de seg sammen til store dotter og på UiT skaper det problemer for renholdsarbeiderne fordi det setter seg fast i maskinene de bruker, sier Nordgård.

Anleggsgartneren på universitetsområdet forteller at dette skjer hvert år om sommeren.

- Det er ganske normalt og vi har rikelig med poppelfrø i år også selv om det har vært kjøligere.

Les også: Forsker på mat laget av trebark

-Trodde det hadde snødd

Nordgård forteller at tromsøværingene nok må regne med at frøene vil fortsette å spre seg i to-tre uker til før det gir seg.

- I noen områder kan det samle seg opp veldig mye. En dag jeg kom til universitetet trodde jeg det hadde snødd ute. Det var helt hvitt på bakken.

Hun forteller at det ble plantet mye poppeltrær i Tromsø på 70- og 80-tallet fordi det var et populært parktre.

- I Nord-Norge har vi et mindre utvalg av bytrær og poppeltreet ble populært fordi det vokser raskt. Man ville ha synlige trær raskt og poppeltreet kan vokse over en meter i året uten problem.

Les også: Høysesong for plagsomme insekter

Bør fjernes

Nordgård forklarer at man på den tiden ikke så ulempen ved å plante trærne i bykjernen.

- I senere tid har man skjønt at treet ikke er et egnet bytre. Det skaper problemer fordi røttene er så kraftige og ligger i overflaten, sier Nordgård og viser til at treet bør erstattes med andre etter hvert.

- Poppeltrærne som sto på Strandtorget har blitt fjernet, men fremdeles står det mye trær langs Bispegata og på universitetsområdet, legger anleggsgartneren til.

Les også: Her gror Lena både mais, bananpalmer og gresskar