11. til 22. august går DebutUKA, fadderordningen for alle nye studenter ved UiT, av stabelen i Tromsø. Dette med et program bestående av alt fra foredrag om studieteknikk til konsert med superaktuelle Matoma.

– Vi har et veldig variert program i år og har blant annet fokusert på å ikke bare ha innslag som involverer alkohol. Det har vi fått kritikk for tidligere, og vi har nå et bredere program som passer for flere, forteller Sandra Olsen, PR-ansvarlig for DebutUKA.

Les også: Overbooking på UiT

Forventer fulle hus

Både nye og gamle studenter kan dermed glede seg til spennende foredrag med blant annet Gareth Davies, og Knut Jørgen Røed Ødegaard.

– Disse er vi ganske gira på. Også kommer Tusvik og Tønne og skal gjøre standup, sier Olsen.

Når det kommer til konserter er det lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak.

– Vi gleder oss veldig til konsert med Matoma og Coucheron. Dette er en kombinasjon vi er spente på. Matoma er veldig aktuell med singelen «Try me» med Jason Derulo og Jennifer Lopez. At han kommer hit er ganske kult. I tillegg kommer Klovner i Kamp, og Hjerterå og Red Headed Sluts skal holde konsert på Fjellheisen, forteller Olsen og legger til at de regner med at flere av konsertene kommer til å bli utsolgt.

– Dette er noe vi forventer, men vi har som regel ekstra plasser som legges ut fortløpende. Generelt anbefaler vi at folk som skal på konsert møter opp tidlig. Det kommer nemlig til å være stappfullt.

Les også: Kom inn på drømmestudiet rett etter videregående

– Kjent for å drikke

Selv om styret har satset mer på alkoholfrie arrangementer, er fortsatt den tradisjonsrike marsjen fra bar til bar, «Lysløypa», inkludert under DebutUKA i år.

– Den arrangeres tirsdag 18. august. Tromsø har veldig mange barer i forhold til innbyggere, også er jo nordlendinger kjent for å drikke. Hensikten blir dermed å ta med nye studenter ut og vise hva Tromsø har å by på, sier Olsen.

I tillegg skal det arrangeres to temafester på Driv i løpet av de to ukene.

Les også: Kan snart dra på utveksling til Beijing

Vil vise alle mulighetene

Olsen forteller at hele hensikten med DebutUKA er å ta imot nye studenter med åpne armer.

– Formålet er å ønske velkommen. Det er viktig for oss å vise de nye studentene hva Tromsø er og alle mulighetene som finnes her. Også er det et poeng at folk får tilhøre en gruppe som de skal være sammen med slik at man ikke føler seg helt rådvill de første dagene, sier hun og legger til at det ikke er noe problem å få folk inn i en faddergruppe.

– Vi har faddere på hvert eneste fakultet og studie. På noen studier er det vanskelig å få nok faddere, men det er ingen problem å få folk inn i en gruppe.

Konserter: Klovner i Kamp er én av mange som kommer til DebutUKA for å holde konsert. Foto: Bjørn Wad for Artistpartner