Havnevesenets gamle fryselager ved foten av Sørjetéen kan komme til å bli Tromsøs nye signalbygg når tromsøkunstneren Chris Reddy har gjort jobben med å male de rundt 1.100 kvadratmeterne.

– Dette er en bygning som få er klar over eksisterer. Den er som støy på kontoret; få legger merke til den før den blir borte, sier Chris Reddy.

Les også: Solgte maleri til 64.000 kroner

Hele august

Men det skal det nå bli slutt på. Reddy har satt av hele august til å fullføre verket på det største lerretet han noen gang har jobba med.

– Jeg har nå brukt to dager på å grovskissere et mønster på veggene og en mur i forlengelse av den ene. Så avfotograferer jeg mønsteret på veggene og begynner å jobbe med fargevalg og fargesammensetninger på PC-en før jeg begynner å male. Etter hvert vil jeg også begynne å jobbe med detaljene i verket. Ennå vet jeg ikke helt sikkert hvordan det endelige resultatet kommer til å se ut. Mye av veien blir til mens jeg går den, sier Chris Reddy.

Oppdrag

Han gjør dette arbeidet på oppdrag for Tromsø Havnevesen som eier bygningen som i si tid var et fryselager hvor vanlige folk kunne leie seg små bokser til oppbevaring av frysevarer i ei tid før det var vanlig å ha private frysebokser i hjemmene.

– I dag huser lageret blant anna klubblokalene til en motorsykkelklubb, og det var den som tok første initiativet til å få gjort noe med fasaden som medlemmene syntes far altfor stygg. Klubben henvendte seg til eieren Havnevesenet som foreslo at street art kunne være en god idé. Etter litt fram og tilbake tok de kontakt med meg. Jeg leverte et forslag til hva som kunne gjøres, og etter hvert ble vi enige, forteller Chris Reddy.

Les også: Trygt tilbake på veggen

Spennende

– For meg er dette et spennende prosjekt. For det første har jeg aldri jobba med slike dimensjoner tidligere. I tillegg har dette lageret en fin beliggenhet ned mot havna uten noen nabobygninger tett innpå. Det gjør at det jeg plasserer på veggene her blir godt synlig fra alle kanter og uten forstyrrende elementer.

– Så nå håper jeg på en god ettersommer og en augustmåned uten regn slik at jeg får jobbe uten for mange avbrytelser, sier Chris Reddy.

REDDY: Chris Reddy foran en av veggene på det tidligere fryselageret hvor han nå har gjort grovskissa til det 1.100 kvadratmeter store verket han er klar til å begynne å male. Alle foto: Helge Matland Foto: Helge Matland