Steien fylte 70 år 18. juni 1986, og feiringen ble ikke av det rolige slaget.

Steien hadde nemlig en drøm om å hoppe i fallskjerm, og da han fylte 70 år, følte han endelig at han var gammel nok.

Landet på tunet

70-årsdagen ble dermed feiret med et tandemhopp, og landingsplassen var 50 meter utenfor inngangsdøren på gårdstunet til Steien gård hjemme i Bardu.

– Selv om det ikke ble så mange sekundene i fritt fall, fikk jeg i alle fall en følelse av hvordan det var. Det suset og pep rundt ørene på meg. Straks skjermen foldet seg ut, så vi landingsmerket 50 meter fra inngangsdøren hjemme, sa Steien til «Tromsø» like etter at han hadde landet.

Feiret

Da Steien var trygt nede på bakken, ble han møtt av blomster, champagne, og en god klem fra kona Karin. Hovedpersonen selv hadde vansker med å beskrive opplevelsen.

– Det var mer enn fantastisk, sa han.

Sjef på ryggen

Steien var altså i høyeste grad særdeles fornøyd med sitt første hopp i fallskjerm, og hadde allerede da han landet et ønske om å gjenta suksessen. Men neste gang ville han gjøre det alene, uten en «sjef» på ryggen.

– Det blir legen som avgjør om jeg kan få hoppe i fallskjerm alene. Dette første spranget mitt var et tandemhopp, hvor en erfaren fallskjermhopper fra Østlandet var sjefen, sa Steien til «Tromsø».

Bitt av basillen

Det var med andre ord ingen tvil om at den spreke 70-åringen ikke ville la det bli med det ene hoppet alene. Han hadde allerede sett på fallskjermkurs, og mente det var optimalt å ha opplæring på en lørdag for så å kunne hoppe alene søndagen etter.

Og som 70-åring slapp han å be om tillatelse til å fortsette med sporten.

– Kona mi mener jeg er gammel nok til å bestemme slike ting selv. Hun er like sikker som meg på at jeg alltid kommer ned igjen, sa han.

FRITT FALL: Steigen var godt fornøyd med sekundene i fritt fall og var klar for å melde seg på fallskjermkurs så snart han hadde landet.