Psykolog og musiker, Rudi Eide, har nettopp sluppet platen «Golden Cargo» med sitt soloprosjekt Banaan. Nå vil han dele denne musikken med publikum på en scene, og for å få til det måtte han ha tak i musikere.

Konverterte rockere

Dermed tok han kontakt med fire tromsømusikere, som til vanlig spiller seig og tung rock på tromsøs utelivsscener.

– Å få dem konvertert gikk overraskende bra. Det beviser bare at de er flinke musikere, sier Eide, som kjenner guttene godt fra da han tok sin seksårige psykologiutdannelse ved Universitetet i Tromsø.

– Det har alltid vært et mål å få spille live og formidle en musikalsk opplevelse til folk. Til nå har jeg fått tilbakemeldinger om at musikken er interessant og at folk vil høre mer, sier Eide.

Nintendo-inspirert

Musikken er både jazz- og progrock-inspirert, men en detalj kommer man ikke unna i det fantasifulle lydbildet Banaan representerer.

– Det er definitivt inspirert av spillmusikk. Underveis har jeg oppdaget at det er mange elementer fra blant annet Nintendo64-spill, som jeg hørte mye på i oppveksten. Jeg har mange innflytelser og Nintendo64 er der på lik linje med de andre, sier Eide, som i disse dager gjør seg klar til å spille musikken live sammen med Øystein Midtgård Johansen, Truls Nordbye Olsen, Lars-Erik Kroken Mikkelsen og Rolf Ole Rydeng Jenssen.

– Jeg bor på Finnsnes, men vi møtes noen ganger i måneden og jeg tror vi skal bli klar til vår første konsert nå i august.

Superstjerne

Rolf Ole Rydeng Jenssen, som er en av musikerne Eide har plukket med seg, nølte ikke et sekund da han ble forespurt om å spille sammen i Banaan.

– Jeg er kjempefan av prosjektet. Det er smått utrolig at ikke Rudi er ei superstjerne allerede. Nå har vi øvd og jeg mener vi har klart å få en god live-feeling over det hele, men det har vært en stor utfordring å få det til, sier Jenssen.

Banaan spiller sin aller første konsert under Musikkfest Tromsø 22. august.