Flygelet ble kjøpt nytt i 2002 og har vært flittig brukt under kirkens mange konserter. Nå selges det for 175.000 kroner på Finn.no.

-  Med alle konsertene vi har - over 500 i året - hadde ikke flygelet tålt mer enn syv år til med vår bruk. Til vanlig bruk holder et slikt flygel i 40-50 år, så det har en veldig høy gjenbruksverdi, sier daglig leder for Tromsøysund menighet, Kristian Paulsen.

Sparer 800.000 kroner

Det nye konsertflygelet kirken får på plass er ifølge Paulsen et etterlengtet Steinway-flygel.

- Vi får et stort konsertflygel som vi kjøper fra Akershus kulturhus. Det er bygd i 1982 og er sendt til Hamburg for oppussing hos Steinway & Sons.

I stedet for å bruke 1.3 millioner kroner på et helt nytt flygel av denne sorten bruker kirka nå 500.000 kroner.

- Det er en god deal, sier Paulsen om det nye konsertflygelet som skal være på plass i kirken til midten av september.

- I tillegg til den daglige bruken blir det også en attraksjon. Under pianokonkurransen Top of the World er det mer attraktivt å spille på et Steinway-flygel, legger han til.

Tar tid å få solgt

Paulsen legger til at de regner med det vil ta en stund å få solgt flygelet de til nå har brukt i Ishavskatedralen.

- Det tar litt tid å få solgt slike dyre objekter. Det er ikke mange som kjøper slike flygel for å ha det hjemme, og det må være noen som ser verdien og kvaliteten i det, sier han og legger til:

- Hvis vi får solgt det i løpet av et halvt år skal jeg være veldig glad.

Flere oppgraderinger

Konsertflygelet er ikke det eneste som oppgraderes i Ishavskatedralen i disse dager.

- Vi holder på med oppussing av orgelet nå og det skal være ferdig til 15. november. Vi bygger det om innvendig slik at klangen blir vakrere og det blir bedre tilpasset bruken og ørene til de som hører på. Det er egentlig bygd for kraftig for kirka og derfor tar vi det ned litt, forklarer Paulsen.

Han forteller at også områdene rundt Ishavskatedralen utbedres.

- Parkanlegget på siden og i fronten av kirka oppgraderes. Gjerdene oppgraderes, trekanten med trær foran kirka fjernes og erstattes med sittestein, vi får belysning og flaggstenger. Veien på sydsiden av kirka utvides også for å ha bedre plass til kjøretøy og brøytebiler, sier daglig leder for Tromsøysund menighet.

Kristian Paulsen, daglig leder for Tromsøysund menighet. Foto: Kent-Einar Myreng