I Facebook-gruppa «Kor heldig at vi havna i Hamna» har en beboer i Langbølgen lagt ut en tråd hvor han oppfordrer foreldre til å ta en prat med ungene sine om råkjøring på moped.

– Dette har foregått i flere år, men det har bare blitt verre og verre. Ønsket mitt er å nå ut til foreldrene, som må ta ansvar å få ungdommen til å respektere skilt og kjøreforbud, sier mannen, som ikke ønsker å ha navnet sitt på trykk i avisa.

Dette koster råkjøringen: Har du kjørt for fort? Sjekk iTromsøs Straff-O-meter

Han observerer daglig at mopedister bryter veitrafikkloven.

– Det kjører daglig folk på gangveien fra Jektveien og nordover. Også Toftveien har jeg lagt merke til at brukes som gjennomkjøringsvei, sier han.

Mannen har vært i kontakt med Hans Martin Moen i politiet, og har bedt politiet om å ta grep.

– Det bor utrolig mange barn her i Hamna, og det kan raskt skje en ulykke hvis dette fortsetter, sier han.

Stoppet

En annen beboer i Hamna har observert det samme problemet, og forteller at han tirsdag kveld klarte å stoppe en av mopedistene.

– Jeg fikk stoppet en som kjørte gjennom på gangveien fra Gaupeveien. Jeg noterte skiltnummeret og ba gutten om å snu, noe han gjorde. Jeg ga ham også beskjed om at jeg anmelder slik kjøring, sier mannen.

– Det er ikke min intensjon å henge ut noen, men det er viktig å få en slutt på dette. Det bor veldig mange unger her, og jeg frykter det kan ende i en ulykke. Små barn er ikke så lette å se når man kommer i ei faderlig fart på moped på fortauet. En ulykke med en moped og et barn på sykkel kan raskt bli fatal, sier han.

Følg iTromsø Hamna på Facebook for flere superlokale nyheter!

Politiet kjenner saken

Hans Martin Moen, seksjonsleder for ordensseksjonen i politiet forteller at han kjenner til saken.

– Meldingen er sendt videre til patruljene, noe som betyr at de vil patruljere områdene når de har mulighet. Vi får inn en del slike tips som vi videreformidler til operasjonssentralen, og så kan de følge saken opp med mindre andre oppdrag må prioriteres, sier Moen.

Han forteller videre at det er normalt at politiet viser seg i området i etter de har fått melding om slike saker.

– I dette tilfellet er det naturlig at U18-gruppen får beskjed og kan følge opp saken, sier han.

Politiet er kjent med at flere tromsøværinger ofte bryter fartsbestemmelser og veitrafikkloven, sier seksjonslederen.

– Mange blir tatt for å kjøre for fort, og det er vel kjent for hele byen at en del folk ikke holder seg til bestemmelser og regler.

Illustrasjonsfoto Foto: Tina Eilertsen