Siden de var seks år gamle har tvillingene Maria og Malin Saura Berg drevet med turn i Tromsø turnforening. Nå er det fire år siden jentene ble aktive turnere, og sporten har blitt en stor del av livene deres.

– Det er gøy å sette seg mål og så få det til, sier Malin.

Trener mye

Hver uke trener de opp til seks dager – og hver trening varer i to til tre timer. Men jentene tar seg tid til både lekser, iPad og venner.

– De er veldig strukturert, sier jentenes mor, Ingerlin Saura.

Hun forteller at det er morsomt å følge med på døtrene og hvordan de utvikler seg.

– Så lenge de trives med det de gjør. Det er en fin idrett, sier Saura.

Pop på Instagram

Sammen med foreldrene valgte tvillingene å opprette seg en Instagram-konto for å inspirere og fremme turnsporten. Der går de under navnet «Turntvillingene» og har over 4000 følgere. Jentene forteller at de bruker Instagram for å blant annet vise øvelser som andre også kan prøve seg på. De håper begge at de kan bidra til å inspirere.

– Det virker som kontoen er populær blant både unge og voksne. De driver jo mye med styrketrening, så vi har merket at folk som er glad i trening, ikke bare turnere, følger kontoen, sier Ingerlin Saura.

Jentene forteller at de selv får velge hvilke bilder og videoer som legges ut, men foreldrene hjelper med å holde et øye med Instagram-kontoen. Gjennom sosiale medier har de fått mye oppmerksomhet.

– Det startet med en treningsvideo som ble lagt ut på Facebook. Etter det ble vi kontaktet av NRK og fikk være med på Påskemorgen, forteller tvillingene.

5.-klassinger

Til høsten starter Malin og Maria i 5. klasse på barneskolen. De gleder seg til å fortsette med idretten de brenner for.

– Målet er å bli så god som mulig, sier Maria.

Og det betyr mye trening.

– Det de gjør ser kanskje enkelt ut, men det ligger mye trening og teknikk bak det, sier Ingerlin Saura.

SPREKE: De 10 år gamle tvillingene Maria (til venstre) og Malin Saura Berg har drevet med turn i fire år, og deler nå turngleden på Instagram. Foto: Håkon Steinmo Foto: H‡kon Steinmo
Maria Saura Berg (10, til venstre), Ingerlin Saura og Malin Saura Berg (10). Foto: H‡kon Steinmo