– Moren min var baptist. Hun var sta på at man skulle bestemme selv hvilken tro man hadde, jeg er derfor ikke døpt og har aldri vært medlem, sier han.

Han mener det ikke finnes noen naturlig måte å finne han i noen av kirkens register.

LES OGSÅ: Færre gifter seg i kirken

– Jeg finner ingen saklig grunn til at jeg skulle ha fått dette.

– Blir fratatt religionsfrihet

På den utsendte stemmeseddelen står det at om du ikke er medlem så bes du kontakte menigheten din sånn at de får rettet opp feilen.

– Jeg nekter å ringe og melde meg ut av noe jeg aldri har meldt meg inn i. Ingen organisasjon har rett til å kalle deg medlem til det motsatte er bevist, sier Isaksen.

Han forventer at myndighetene nå tar tak i saken og undersøker Kirkens medlemslister.

LES OGSÅ: Rodde inn til egen vielse

– Det burde være et minstekrav at du selv vet at du er medlem. Jeg synes dette er grovt. Vi har religionsfrihet og jeg velger å ikke høre til noen religion. Skal Den norske kirke ta fra meg den retten?

Tekniske feil

Rådgiver i Kirkerådet, Hanna Vangen Nordbø, kan fortelle at de har hatt opprydninger i medlemsregisteret etter at de i 1999 overtok ansvaret fra Folkeregisteret.

– Vi ønsker at det skal være korrekt. Jeg vet at det jobbes beinhardt for at kvaliteten skal være god nok, men det er krevende arbeid når registeret er så stort, sier hun.

Å vedlikeholde det tekniske er kostbart.

– Det har ikke blitt bevilget nok penger til dette. Det skjer lett tekniske feil, men vi jobber for å minimere dette, sier Nordbø.

Går begge veier

Nordbø sier at det ikke er sånn at kirken automatisk melder noen inn.

– Blir man døpt i Den norske kirke så blir man automatisk medlem. Man kan også aktivt melde seg inn ved dåp i et annet trossamfunn. Siden Den norske kirke ikke får penger på grunnlag av medlemstall, så kan jeg forsikre folket om at det ikke er det som er grunnen til at noen er feilaktig registrert, sier hun.

Hun kan også fortelle at registerfeilen går begge veier.

– Vi får stadig inn beskjeder om folk som feilaktig IKKE er registrert. Har det skjedd en feil med registreringen er det enkelt å fikse opp i det, det er bare å melde ifra. Det er full frihet til å både melde seg ut og inn, sier hun.

Tok på seg skylden

I forbindelse med kirkevalget i 2009 la daværende kirkeminister Trond Giske (Ap), skylden på skiftende regjeringer for feilene i kirkens medlemsregister. Han slo fast at kirken ikke kunne klandres.

«Kirken har i flere år bedt Kirkedepartementet om midler for å kunne få orden på registeret. Men vi tok oss ikke råd til den kostnaden» sa Giske til NTB.

VALGKORT: Nå som det nærmer seg kirkevalg blir flere obs på at de er feilaktig registrert som medlemmer i Den norske kirke. Foto: Anders Rossvoll