Selv om Per Kristian Fox Trollvik og bandet F.A.C.E har holdt noen enkeltkonserter, har det ikke kommet noen nye låter på over fem år. Nå er det endelig duket for en ny singel.

– Dette er den perfekte låten til enhver helg. Særlig når du våkner opp etter en tung fredag og skal gjøre deg klar til lørdagen igjen, sier Trollvik til iTromsø.

Les også: - Kan ikke huske sist F.A.C.E spilte i Tromsø

MGP-vinner

Med seg på lasset har de fått Margaret Berger, som ble kjent for sin innsats i Idol i 2004 og for å ha representert Norge i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Sverige i 2013.

– Jeg har kjent henne i mange år. Hun er et helt komplett menneske som er helt fantastisk å dele studio med. Hun er veldig profesjonell, samtidig som vi hadde det kjempeartig i studio, sier Trollvik, som ikke utelukker et videre samarbeid med popstjerna.

– Det får vi se på. Vi jobber godt sammen.

Rømte til Nyksund

Frontfiguren og bandmedlem Øivind Kohib Sjøvoll skrev låten for en stund tilbake der de pakket ned hele studioet og dro til Nyksund for inspirasjon.

– Vi var helt offline uten mobildekning og bare skrev femti låter, hvor «Diamonds» var en av dem. Vi tok den med til Margaret hvor vi jobbet videre med den.

Les også: Fremtidens F.A.C.E

Fått kjæreste

Og det å komme bort fra det kjente ga mersmak. Per Kristian Fox Trollvik har nemlig nylig flyttet til Oslo, hvor han blir værende en god stund.

– Jeg trengte å komme meg bort, få nye utfordringer. Nå har jeg vært i Tromsø i fem år hvor jeg har gjort utrolig mye gøy, både på Hålogaland Teater og med tanke på musikken. Nå har jeg funnet meg kjæreste her nede i Oslo og da passet det perfekt å skifte beite og få nye impulser.

Singelslippet er på mandag, men allerede i helga kunne man streame låten på nettet. Videre har F.A.C.E planlagt flere singelslipp og ikke minst en etterlengtet video.

Hør låten her (ekstern lenke)

– Vi var i Afrika for å spille inn video. Et knippe folk fikk se videoen på TIFF i år, men vi må vel snart slippe den også.

Les også: Ørkenvideo fra Namibia