RÅDHUSET: I neste uke er det innkalt til et såkalt drøftingsmøte på rådhuset. Tema er konkurranseutsetting av virksomheten til Fagrent, som har ansvar for renhold i de kommunale virksomhetene.

Det er et problem dog.

For kort forberedelsestid

– Det blir ikke riktig å kjøre denne tunge drøftingen på så kort varsel i fellesferien. Denne uka er ingen hovedtillitsvalgte i Fagforbundet på jobb. Alle har ferie, skriver leder i Fagforbundet, Bjørn Willumsen i en mail til kommunen.

Ifølge Willumsen vil det ikke være nok tid til å forberede et så viktig møte, og ber derfor om at møtet utsettes i to uker.

– Vi ser det som useriøst å kjøre et slikt drøftingsmøte i fellesferien, med så mange sentrale personer på ferie. En slik utsettelse vil sikre ei seriøs behandling av en stor og vanskelig sak, sier han.

Vil ikke utsette møtet

Han møter imidlertid en kald skulder hos kommunen.

Den innkjøpsfaglige rådgiveren som har svart Willumsen sier at det er nødvendig å gjennomføre møtet den planlagte dagen – dvs den 4. august – for å rekke politisak behandling.

– Vi kan dessverre ikke ta hensyn til at samtlige hovedtillitsvalgte hos Fagforbundet har vært på ferie samtidig. I vår fremdriftsplan er det lagt opp til at saken behandles i byrådet i midten av august og da må drøftingsmøte avholdes 4. august for å rekke dette, er svaret Willumsen får fra Stine Hagavei på innkjøpstjenesten.

Svaret får Fagforbunds-lederen til å gå i taket.

Ber byrådet ordne opp

Han har derfor kontaktet byrådet for å få til en utsettelse av møtet.

– Alle andre faste møter i kommuneorganisasjonen er kuttet ut i nevnte tidsrom. Dette har også arbeidstakerorganisasjonene innrettet seg etter da ferien ble fastsatt. Fagforbundet ber byrådet ta hensyn til fakta over her, og beslutte at drøftingsmøtet utsettes, skriver han til byrådet.

Når iTromsø kontakter næringsbyråd Jonas Stein – som er i permisjon etter barnefødsel – blir vi henvist videre til kommunaldirektør Oddgeir Albertsen.

Han er imidlertid i ferien og kan ikke gi svar på om møtet vil bli utsatt eller ei.

– Kontakt min stedfortreder – personalsjef Wenche Bergmo – på mandag når hun er tilbake fra ferie, skriver han i en SMS til iTromsø.

PROTESTERER: Bjørn Willumsen vil vente i to uker med å gjennomføre drøftingsmøtet. Da vil de tillitsvalgte rekke å sette seg inn i saken godt nok, mener han. Foto: Ronald Johansen