I vår vedtok kommunen å arrangere trivselsreiser for eldre til sørligere strøk. Fredag 14. august går den første turen av stabelen.

– Vi er godt fornøyd med at kommunen har gått med på en sak vi har kjempet lenge for, sier politisk rådgiver, Kristian Wilsgård (Frp).

Viktige turer

Høstens tur går til Albir, som ligger like nord for Alicante på Spanias kyst.

– Det er mange som ikke tør reise alene og jeg tror at dette blir viktige turer for folk som vil komme seg bort fra det kalde nord og til varmere strøk, sier Wilsgård, som forteller at partiet fikk veldig gode tilbakemeldinger sist de arrangerte en slik tur.

– Da måtte vi sende enda flere fly enn vi hadde tatt høyde for, sier Wilsgård.

To i reisefølge

Turen er såkalt «all inclusive» hvor man får hjelp med bagasjen allerede på bussturen til flyplassen. Bussene går blant annet fra Solligården, Skjelnan, sentrum og Eidkjosen.

Filosofien bak Trivsels- og helsereiser er at de eldre skal få en styrket helse og økt livskvalitet gjennom de forebyggende effektene av sol, varme og sosialt nettverk.

– Det er to i reisefølget hvor en er sykepleier slik at man skal skape trygghet og at man tør å dra på tur. Turen har som formål å forebygge ensomhet og følelsen av isolasjon. Man skal komme seg ut og knytte nettverk. Sist vi arrangerte dette erfarte vi at det hadde stor effekt på dem som reiste.

Nye turer over nyttår

Reisen varer en uke hvor følget på totalt 35 stykker blant annet skal på kulturelle-, kulinariske- og andre utflukter.

– Vi opplever at dette er stor interesse for disse turene og det vil nok bli flere av dem. Jeg vet at planleggingen er i gang for å få til neste tur like over nyttår, sier Kristian Wilsgård, som forteller at han har tro på mange turer fremover.

– Det er selvfølgelig opp til reisebyrået, som arrangerer det hele. Vi tilrettelegger turene de setter opp.