BJERKAKER: Romsaas har allerede sendt kona og to barn i forveien. Mandag reiser han selv til Heidelberg sammen med hunden, mens den siste sønnen reiser fra en fotballturnering i Stockholm neste uke.

– Det er utrolig mye som må gjøres før man flytter. Vi flyttet sist for fire år siden, og jeg trodde vi kastet mye da. Men så viser det seg at vi nok er en samlefamilie, for det var mer enn nok her denne gangen også. Man kan nesten si at huset har fått seg en skikkelig tarmskylling, sier Romsaas og ler.

Fortsatt Tromsømarka

Selv om Romsaas forlater byen for ett år gir han ikke helt slipp på Tromsømarka.

– Jeg skal jobbe 20 prosent for Tromsømarka hjemmefra, og vil dermed fortsette å besvare henvendelser fra folk. I tillegg til en del delegeringsoppgaver mener jeg også det er viktig å ha en person som jobber med Tromsømarka med tanke på at det hele tiden er et press mot marka fra forskjellige aktører. Jeg tror det trengs for at man skal finne gode løsninger for alle parter, sier Romsaas.

Men i hovedsak skal tiden i Tyskland brukes på å følge opp ungene, og til trening.

– Ungene begynner på vanlig tysk skole, og er ivrige etter å lære seg tysk. I tillegg har jeg tenkt å trene en del, og knytte meg til et løpemiljø. Finner jeg ikke ett, kommer jeg til å starte mitt eget, sier Romsaas og ler.

11 par ski

At mye tid skal brukes til trening er det ingen tvil om. Med på flyttelasset er det elleve par ski, fire par rulleski, en smørebenk, seks sykler og fire par løpesko.

– Vi skal bo en veldig stilfull leilighet med stilrene møbler i et veldig hyggelig strøk. Dermed er vel kanskje ikke kona helt fornøyd med at jeg fyller opp hele leiligheten med alt sportsutstyret mitt, men jeg må jo ha noe å gjøre med 80 prosent av tiden min, sier han.

Kjøkkenskapene har han også med seg innhold til.

– Man skal jo ta tran i de månedene som har en r i navnet. Det har de i Tyskland også, så dermed måtte jeg pakke med meg fire flasker.

Romsaas vet at han kommer til å savne Tromsø, men gleder seg likevel til å forlate byen.

– Jeg har bodd i Tromsø over halvparten av livet mitt, og det er fantastisk å bo her. Likevel er det enda bedre å komme tilbake til Tromsø, og kjenne på å savne byen, venner og pulsen her i byen. Da setter man mer pris på det, sier Romsaas.

FLYTTELASS: Det manglet ikke på sportsutstyr da familien skulle pakke sammen sakene for å flytte til Tyskland. Seks sykler var blant det som ble med på flyttelasset. Foto: Privat Foto: Privat