En mann i 30-årene er tiltalt for overtredelse av totalt fire paragrafer i straffeloven ved Nord-Troms tingrett.

Spyttet

I sommer skal han ved flere anledninger gått til angrep på vektere på K1. Hendelsene som blir beskrevet i tiltalen omfatter blant annet at den siktede skal ha slått en vekter, sprayet forsvarsspray i ansiktet til en vekter, kastet en kopp urin i ansiktet på en vekter og spyttet i ansiktet til en vekter. Totalt er det fire fornærmede under dette punktet i tiltalen.

Senterleder ved kjøpesenteret, Laila Myrvang, forteller at hun kjenner til hendelsene, men ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Det er Nokas som har vektertjenesten på K1. Kommunikasjonssjef i Nokas, Ådne Mauritzen, forklarer at de heller ikke ønsker å uttale seg før det eventuelt er avlagt en dom i saken.

- ”Burde blitt skutt”

Etter hendelsene som blir beskrevet kom den tiltalte også med flere forulempelser mot en politibetjent. Han skal blant annet ha sagt at "politibetjenten burde blitt skutt på jobb”.

Bar kniv

Videre er mannen tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 352 a etter at han bar en foldekniv uten aktverdig formål på en dagligvarebutikk i Tromsø.