– Jeg er veldig nervøs, men samtidig veldig klar for å komme i gang med prosjektet. Dette er tross alt noe som har vært planlagt i ett år. Dermed skal det bli gøy å starte, sier Erlend Moster Knudsen før han starten den lange løpeturen fra Nordens Paris til Paris.

Som iTromsø skrev mandag skal 29-åringen tilbakelegge 2.500 kilometer med løpesko på beina, i en bevissthetskampanje i forkant av klimatoppmøtet i Paris. Der skal delegater fra FNs 193 medlemsland møtes fra 30. november for å forhandle fram en klimaavtale.

Frykter skader

Prosjektet, som har fått navnet ”Pole to Paris”, startet Knudsen opp sammen med kompisen sin Daniel Rice. De er begge nettopp ferdig med sine doktorgrader i klimaendringer, og mens Rice skal sykle fra Australia til Paris, skal altså Knudsen jogge fra Tromsø til Frankrikes hovedstad.

Les også: Alf (60) løp 19 marathon på 19 dager

– Jeg har løpt i mange år og trent godt i det siste, så nå blir det i gjennomsnitt tre mil med løping hver dag fremover. Jeg frykter selvsagt belastningsskader, mens ellers gruer jeg meg egentlig ikke til noe som helst, sier Knudsen optimistisk.

– Positiv oppmerksomhet

Fungerende ordfører Anni Skogman hadde samme med et stort pressekorps og flere tromsøfolk møtt opp på Polaria mandag for å ønske Knudsen lykke til på den lange løpeturen. Hun la ikke skjul på at hun var full av beundring for prosjektet 29-åringen nå setter i gang.

Les også: - Jeg måtte gå baklengs ned trappene

- ”Pole to Paris” er et spennende prosjekt. Jeg må gi Erlend honnør både for kreativitet og pågangsmot. Dessuten er det bare å ta av seg hatten for løpeturen han nå legger ut på. På denne måten får han mye positiv oppmerksomhet rundt prosjektet sitt, forklarer Skogman.

Erlend Moster Knudsen fikk selskap av flere andre løpere på den første etappen fra Polaria til Kaldfjord. Foto: Kine Hanssen