ØL ER I VINDEN: Roger Karlsen, kommersiell direktør i Mack, ønsker konkurransen fra mikrobryggeriene hjertelig velkommen. Foto: Trondar Lien
            (Foto: Trondar Lien)

ØL ER I VINDEN: Roger Karlsen, kommersiell direktør i Mack, ønsker konkurransen fra mikrobryggeriene hjertelig velkommen. Foto: Trondar LienFoto: Trondar Lien

Mack beholder øltronen

At verdens nordligste øl nå tappes på Svalbard, ser ikke Mack på som noe trussel for bryggeriets markedsføring.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Det er stor forskjell på et industrielt bryggeri og et mikrobryggeri, så dette fører ikke til at vi abdiserer fra tronen som verdens nordligste bryggeri, påpeker kommersiell direktør i Mack, Roger Karlsen.

LES OGSÅ: Brygger svartøl for første gang

Bra for interessen

I forrige uke skrev NRK at de første dråpene fra det nye mikrobryggeriet i Longyearbyen, Svalbard Bryggeri AS, nå er tappet. Dermed produseres verdens nordligste øl nå på Svalbard. Ettersom dette er snakk om et mikrobryggeri, til forskjell fra Mack, har sistnevnte imidlertid ingen planer om å endre på markedsføringen som verdens nordligste bryggeri.

– Nei, det har vært flere mikrobryggeri som har dukket opp de siste årene nord for Tromsø, men vi er fortsatt det nordligste industrielle bryggeriet. Når det er sagt synes vi det er veldig bra for ølinteressen i Norge at det dukker opp stadig nye mikrobryggeri. Øl har blitt den nye vinen, mener Karlsen.

LES OGSÅ: Mack øker i sør

Flere ølsorter

Selv om ølsalget i Norge ifølge Macks kommersielle direktør har holdt seg på et stabilt nivå de siste årene, merker bryggeriet en klar utvikling som følge av den økte ølinteressen.

– Vi ser at det nå selges flere typer øl sammenlignet med tidligere, i tillegg til at betalingsviljen for annet enn mainstream-øl har vokst. Det har i tillegg til en oppblomstring av mikrobryggeri ført til at vi har fått flere ølsorter inn i butikkjedene enn hva vi hadde tidligere.

LES OGSÅ: Her får du billigst utepils

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: