Snart er det tid for kommunevalg, og Tromsø vil få seg en ny ordfører. Men vet folk hvem kandidatene er? Vi tok med oss fotografier av alle ordførerkandidatene i Tromsø og sjekket om folk på Jekta storsenter gjenkjente politikerfjesene.

– Mammablogger

Eirik Bertheussen (31) kjenner verken igjen Marlene Bråthen (Sp) eller Ann-Sissel Enoksen fra By- og landlista.

– Jeg aner ikke hvem det er. Hun ser litt ut som en sånn mammablogger, sier Bertheussen og peker på bildet av Marlene Bråthen.

Med Ann-Sissel Enoksen gjetter han derimot litt mer rett.

– Hun ser ut som en politiker. Arbeiderpartiet, kanskje, sier Bertheussen.

Heller ikke Jens Ingvald Olsen (R) eller Ingrid Marie Kielland (SV) ser kjent ut for Eirik Bertheussen.

– Han (Jens Ingvald Olsen, red.anm.) ser ut som en bedriftsleder. Kanskje innen bygg og anlegg. Men jeg vet ikke hvem han er, sier Bertheussen.

Kielland mener han ser ut som en ansatt ved universitetet.

– Jeg har egentlig ikke peiling, sier Bertheussen.

– Aner ikke

Rebecca Myrseth (16) og Camilla Storegraven (23) har også vansker meg å gjenkjenne politikerne. Vi viste dem først et fotografi av Kristian Støback Wilhelmsen (H).

– Jeg aner ikke. Han ser ut som han jobber med politikerting, sier Rebecca Myrseth.

Hun er inne på noe. Men hvilket parti?

– Han ser ut som en Venstre-politiker, mener Myrseth.

De blir begge overrasket over at han stiller som ordførerkandidat.

– Hvor gammel er han, spør jentene.

Da jentene får valget mellom å stemme på Anni Skogman (Frp) og Jens Ingvald Olsen (R), velger de førstnevnte.

– Hun ser ut som en person som ordner opp i ting, sier Storegraven.

– Kan banne

Tom-Arne Hansen (52), Gunnar Hansen (60) og Jarle Nilsen (50) kjenner godt til de fleste ordførerkandidatene. Blant annet kjenner de Jonas Stein (V), Anni Skogman (Frp) og Jens Ingvald Olsen (R) raskt igjen.

– Jens Ingvald Olsen mener jeg er den beste politikeren, sier Tom-Arne Hansen.

Resten av gjengen er nokså enig.

– Han er fornuftig, sier Jarle Nilsen.

Ettersom hele gjengen er fra «yttersia», er det spesielt én kandidat de kjenner godt igjen: Kristian Andresen fra Kystpartiet.

– Han er flink til å banne, sier Gunnar Nilsen.

– Han er jo fra Kattfjord, derfor har han så bredt språk. For å si det sånn: Blir han ordfører, får dere i iTromsø noe å skrive om, sier Jarle Nilsen og ler.

Rebecca Myrseth (16) mener Støback Wilhelmsen ser ut som en som driver med politikk. – En Venstre-politiker kanskje, sier hun. Hun mener Anni Skogman ser ut som en hyggelig dame, og ville stemt på henne. Foto: Trond Tomassen
VET IKKE: Eirik Bertheussen (31) har vanskeligheter med å kjenne igjen kandidatene, og mener Marlene Bråthen ser ut som en såkalt mammablogger. Alle foto: Trond Tomassen Foto: Trond Tomassen
GOD PEILING: Tom-Arne Hansen (52), Gunnar Hansen (60) og Jarle Nilsen (50) har god peiling på årets kandidater, og kjenner spesielt godt igjen Kristian Andresen som er fra samme område som dem – «yttersia». Foto: Trond Tomassen