Kine Yvonne Berntsen og Julie Alapnes er tilbake med sin første singel i deres nye band «Robaat». Jentene, som tidligere kalte seg for «The Bonbons» har denne gangen fått med seg to flinke musikere i Tore Bruvoll og Kjetil Dalland.

Nå er det klart for singelen «Poor Old Billy», som også har musikkvideopremière i dag.

Nakne menn

Og det er ikke en hvilken som helst musikkvideo Robaat presenterer på itromso.no. Eilif Bremer Landsend, som har laget spillefilmen STUP, står for regien, mens tre mannlige dansere, fra dansekompaniet Kartellet, leverer dans midt ute i ei kald elv.

– Det er rett og slett imponerende å se hva de får til der ute i bare syv varmegrader. De sto i 20 minutter av gangen nesten hele dagen. Koreograf Sigurd Johan Heide har gjort en strålende jobb, sier Kine Yvonne Berntsen, som er frontfigur sammen med Julie Alapnes.

– De er skikkelig ekte, staute og nordnorske mannfolk i elvestrømmen. Det er det er fascinerende hvordan Kartellet viderefører folkedansen og blir ett med elva og den råskap, ubarmhjertighet, men også en sårbarhet.

Produsenthjelp

Låten, som Julie og Kine har skrevet sammen, har tidligere vært tilgjengelig for streaming på Soundcloud. Ifølge frontfigurene har publikum allerede trykket den til sitt hjerte.

– Dette er en låt som vi har jammet fram. Det er et nytt uttrykk for oss, men vi føler vi har tatt et nytt og større steg, sier Berntsen.

– Vi har fått bedre tid i studio til å jobbe fram arrangementene vi ville ha, sier Alapnes.

Bak spakene og meningene i studio står blant annet Poppa-Lars, Håvard Stangnes og Frode Larsen på perkusjon.

Jobber med album

Med singelslippet markerer Robaat et etterlengtet startskudd på prosjektet de presenterte for første gang på Nordlysplanetariet i januar. Forrige helg spilte de på Finnsnes i fest og nå gleder de seg til fortsettelsen.

– Nå skal vi til Varangerfestivalen som blir den første i rekka for oss. Så er det Rakettnatt og Andenes, så skal vi til Oslo for å vise oss fram, sier Alapnes som røper at det blir flere singler i løpet av høsten.

– Men noe album blir det nok ikke før neste år. Nå vil vi bruke mer tid i studio for å bli skikkelig fornøyd med det vi spiller inn.

ROBAAT: I sin egen lille robåt seiler Kine Yvonne Berntsen og Julie Alapnes i sin nyeste musikkvideo.Foto: Eilif Bremer Landsend.
NAKEN: Tre menn danser med hverandre ute i elva.Foto: Eilif Bremer Landsend