Det er ikke bare i den pågående volleyballturneringen på sommerleiren at Troms-delegasjonen briljerer. Også på andre områder har de klart å imponere blant annet Stortingsrepresentant og tidligere AUF-leder, Martin Henriksen.

- Jeg er veldig imponert av Troms-gjengen, både av samholdet de har og aktiviteten deres, sier Henriksen, som er til stede på sommerleiren på Utøya.

Han har tro på at med en så engasjert gjeng, så vil valgkampen ende godt for Arbeiderpartiet i Tromsø.

- Jeg har god tro på at de kan dra i land valgseieren i Tromsø. Det er mye jobb som skal gjøres før valgdagen, men jeg tror det er veldig viktig at man får politisk flertall i Tromsø, sier Henriksen, og trekker frem skolesatsingen.

- Man prioritere en skole med flere lærere og tidlig innsats for elevene. Hvis man lytter til lærere, foreldre og ser på forskning, så er flere lærere et av de beste tiltakene man kan gjøre for å sørge for at alle elevene løftes, forteller  Henriksen.

Tromsø som utstillingsvindu

Henriksen tror det vil påvirke svært mange steder utenfor kommunegrensene dersom Tromsø får Arbeiderpartistyre.

- Tromsø er både en motor og et utstillingsvindu i nord. Det er klart at dersom Tromsø går foran og sørger for mer vekst og prioriterer skolen på en bedre måte, så vil det ha en betydning langt utenfor Tromsø. Andre kommuner og byer ser til Tromsø, og da er det viktig å ha et styre der som tar de riktige grepene, mener Henriksen.

- Tromsø er for viktig til at Høyre og Fremskrittspartiet skal få styre der, legger han til.

Fantastisk å være tilbake

For Henriksen, som for mange andre, er opplevelsen av å være på Utøya utrolig god.

- Det er fantastisk å være på Utøya. Øya har fått en dobbel historie, men for meg som har vært her 18 år på rad, flere hundre ganger, så er det som å komme til en gammel venn. Det sterkeste minnet fra denne sommerleiren er både at AUF på nytt fyller denne øya med engasjert ungdom, og at politikken og engasjementet har kommet tilbake, sier Harstadværingen.

Han opplever at de som er på sommerleiren, føler seg trygge og som en del av et stort fellesskap.

- Så er det helt sikkert en del som benytter muligheten til å minnes på minnestedet, men først og fremst er det en vanlig sommerleir.

Henriksen forteller at han ble stolt og rørt da AUFere gikk opp én etter én og stilte knallharde politiske krav, og roser AUF i Troms med fylkesleder Iris Moseng Sandholt for innlegget hun holdt til partileder Jonas Gahr Støre.

- Det er ganske sjelden at ungdom kan møte toppolitikere ansikt til ansikt og stille den type krav, og her viste Troms seg frem og tok standpunkt i en utrolig viktig sak. Det er sterkt at leiren ble åpnet av en tidligere syrisk flyktning og at man deretter deler seg for å diskutere store internasjonale saker, sier Henriksen til iTromsø.