– Onsdag 12. august arrangerer vi tur til Varden på Tromsøya. Her er det bare å møte opp på enten Stakkevollan eller Hamna skole, og man trenger ikke å melde seg på før turen, forteller Mia Kanstad Kulseng, koordinator for barnas turlag i Troms turlag.

«5 turer med turbo»

Turen starter onsdag klokken 17.30 og er en av turene som inngår i «5 turer med turbo», barnas svar på Ti på Topp.

– Turbo er maskoten til barnas turlag. To turledere vil være med som starthjelp for dem som er usikker på hvor de skal gå. Også vil de fortelle mer om hva «5 turer med turbo» er, sier Kulseng.

Det blir også en matbit på toppen.

– Barna gleder seg

Kulseng forteller at «5 turer med turbo» og arrangering av turer som denne, gjøres for å få flest mulig ut i naturen.

– Vi håper at turene skal bidra til turopplevelser for livet. Målet er å få barn til å engasjere seg og bry seg om friluftsliv og natur. Også er det et poeng at barn er i aktivitet og får sunne og gode interesser, sier hun og legger til at barna gleder seg til å dra på tur.

– Vi har satt opp skilt på ti topper som er fine å gå på med barn. På hvert skilt er det en kode som man kan skrive ned og samle opp. Jeg tror dette er med på å øke motivasjonen til å gå til toppen. I tillegg møter man andre foreldre og barn på turene, og barna gleder seg dermed til å dra på tur og å treffe hverandre.