Da iTromsø snakket med oslo-advokaten i ettermiddag, hadde han akkurat meddelt klienten:

– Hun karakteriserer hele prosessen som tøff og veldig belastende. Det har vært tungt å være siktet i en så alvorlig sak. Derfor er hun lettet over utfallet, understreker Schumann Hansen.

Ikke detaljer

Ut over det, ønsker han ikke å gjengi detaljer han og klienten har snakket om de siste timene. Det er imidlertid klart at saken er henlagt på grunn av bevisets stilling – at politiet ikke har klart å fremskaffe sikre nok bevis på at hun og de andre siktede har stått bak forsvinningen av Per Vålnes.

Erstatningen

Randulf Schumann Hansen sier at til i dag har fokuset i saken vært på å bevise klientens uskyld. Nå starter han arbeidet med å kreve erstatning for det kvinnen har vært igjennom.

– Detaljer rundt det er også for tidlig å si noe om. Men det er klart at summen vi krever må gjenspeile det kvinnen har vært igjennom.

Grundig jobb

– I denne saken – som blir betegnet som en drapssak – har politiet gjort en grundig jobb. Alle steiner er – bokstavelig talt – snudd. Likevel har de ikke kommet et steg nærmere en tiltale og sånn sett styrket mistanken mot min klient.

– I kjølvannet av den grundige prosessen er det bare en konklusjon – at politiet har tatt feil, sier advokat Randulf Schumann Hansen.