Både regjeringsapparatet og flere fra partiorganisasjonen var til stede da Erna Solberg talte under konferansen ved Høyres hus i Oslo mandag.

– I Tromsø har 250 lærere deltatt på etterutdanning for å heve lærernes kompetanse innenfor lese- og skrivevansker og tallblindhet, sier statsministeren i talen sin.

Videre trekker Solberg fram Solneset skole som et eksempel på hvordan de på en suksessfull måte styrer skolen sin, forvalter midlene sine, og skaper trivsel og lærerglede i klasserommene sine.

– De har seilt opp som et av landets mest dysleksivennlige skoler, legger statsministeren til.

Stor økning

Tromsø Høyres fjerdekandidat, Erlend Svardal Bøe, var til stede under seansen.

– Det at hele 75 lærere i 2015 og 2016 har fått tilbud om etterutdanning, er en formidabel økning, og det er fint at statsministeren trekker fram Tromsø som et eksempel, sier Bøe.

Det var i april i fjor at iTromsø varslet om at rekordmange lærere søker videreutdanning i Tromsø. Av totalt 113 søkere mot fjorårets 39, hadde kommunen godkjent 84 stykker for skoleåret 2014/2015. Byrådet var i 2013 tidlig ute med å legge en strategi for videre- og etterutdanning med fastsatte mål om hvor veien skulle gå.

– Høyre ser verdien i at lærere får faglig påfyll, og det er gledelig at over 5000 lærere får etter- og videreutdanning på nasjonalt plan, sier Bøe.

– Igjen blir Tromsø tatt opp som et nasjonalt eksempel på at skolepolitikken vår fungerer, sier politikeren og nevner at Tromsøs satsing på IKT i skolene som tidligere har blitt trukket fram på nasjonalt plan.

Tromsøs første

Det var i september 2013 at Solneset skole ble Tromsøs første dysleksivennlige skolen, og derfor godkjent av Dysleksiforbundet.

– Skolen har både de riktige verktøyene og kompetansen, og det er veldig fint at de blir trukket fram i dag, sier politikeren.

Også Kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen har avlagt skolen et besøk tidligere, noe som har bidratt til å sette skolen på kartet.