Reguleringsplanen legger til rette for nesten 450 nye boliger i blokker med bygghøyde som varierer mellom fire og åtte etasjer. De høyeste blokkene skal ligge mot bruddkanten på den sørøstlige siden, og blokkene skal trappes ned mot nordvest.

– Denne reguleringsplanen erstatter den gjeldende reguleringsplanen for området. Blant de største endringene er at antallet boliger er økt med 33 boenheter, sier Britt Hege Alvarstein, byråd for byutvikling.

I tillegg til utearealer imellom blokkene legger planforslaget opp til tre kvartalslekeplasser på 1.500 kvadratmeter og 18 nærlekeplasser på 150 kvadratmeter. Parkeringsanlegget i byggeprosjektet vil bli lagt under bakken, og skal romme 500 biler.

Barnehage

I reguleringsplanen er det satt av en tomt på rundt 5.000 kvadratmeter til barnehageformål sør for byggeprosjektet.

– Det det bor folk blir det gjerne barn, og derfor settes det av areal til en eventuell fremtidig barnehage. Workinnmarka barneskole også har kapasitet til å ta imot den forventede veksten av barn i området, sier Alvarstein.

Byråden mener området i Workinnmarka har den infrastrukturen som trengs for at området skal åpne for ytterligere 443 boliger. I den nye reguleringsplanen vises det til Asplan Viaks trafikkanalyse som sier at økningen i antall boenheter fra den tidligere reguleringsplanen ikke vil føre til kapasitetsproblemer på det regulerte veinettet.

Sykkelfelt

Det nye planområdet er utvidet sørover på Langnesveien for at et sammenhengende sykkelfelt fra Brinkveien til Hulderveien skal få plass. Sykkelfeltet skal gå på nordsiden av Langnesveien og skal til slutt bli en del av en sammenhengende sykkelløsning mellom Langnes og sentrum.

– Dette vil bli et optimalt område for barnefamilier, både med tanke på barnehage, skole, nærhet til marka, sykkelvei og fortau, sier Alvarstein.

Reguleringsplanen er lagt ut til offentlig ettersyn i seks uker, men byråden forventer få merknader til planen.

– Dette er i og for seg et enkelt prosjekt med tanke på den utbyggingen som allerede foregår her, og folk ønsker flere boliger velkommen. Jeg forventer ingen innsigelser og få merknader på planen, men kommer det skal de selvsagt tas hensyn til, sier Alvarstein.

FLERE: Reguleringsplanen for Workinntoppen er nå lagt ut til offentlig ettersyn, og åpner blant annet for 443 nye boliger. Byråd for byutviklig, Britt Hege Alvarstein, mener området er optimalt for barnefamilier. Foto: Ronald Johansen