Torsdag kveld ankom den folkekjære svenske artisten Carola Häggkvist (48) Ishavsbyen. Det er andre gang at hun besøker Tromsø og denne gangen gleder hun seg til å oppleve noe av det byen har å by på.

- Vi så de vakre fjellene og sjøen fra flyet. Det er et syn som tar pusten fra en, jeg ble målløs. Da kjente jeg at det var virkelig godt å komme tilbake.

Skal på Fjellheisen

Sist Carola gjestet byen rakk hun ikke å se seg rundt. Denne gangen har hun også med seg sin musikerkjæreste Jimmy Källqvist (44) som hun fant lykken med i november i fjor. Fredag ankommer resten av bandet og programmet er allerede klart. I tillegg til å titte litt i byen, skal artisten også få med seg utsikten fra toppen.

- Jeg skal iallefall ta med bandet mitt opp på Fjellheisen og vi skal spise på Mathallen for jeg har hørt at det er veldig god mat der. Og kanskje vi til og med rekker en fisketur før konserten. Jeg elsker havet og det hadde vært fint å kommet seg ut en liten tur. Jeg håper bare at det ikke regner, sier artisten.

- Passer som retro

Men det er først og fremst jobb som venter artisten og bandet hennes i Tromsø. Carola skal spille på Tromsø Retrofestival fredag kveld på den samme scenen som hun sto på for to år siden.

- Det het Ølfestivalen da, men nå heter det Retrofestivalen. Det passer meg egentlig bra, selv om jeg ikke er såå gammel ennå. Det er fortsatt fart i meg, sier hun og ler.

To vindmaskiner

Artisten har med seg flybåren konfetti fra Sverige på scenen og hele to vindmaskiner er utlånt av Hålogaland Teater i anledningen. I tillegg til kjente slagere som "Främling" og "Fångad av en stormvind" blir det også splitter nytt materiale fra scenen.

Sønnen Amadeus Sögaard (17) har blant skrevet en sang "Make a Change" som hun skal synge for Tromsø-publikummet, samt at det blir musikk fra den svenske versjonen av "Hver gang vi møtes" der artister tolker hverandres sanger hvor hun har vært en av deltakerne i år.

- Jeg elsker å stå på scenen og kommunisere med publikum. Det er en særegen energi og nerve som treffer meg. Forhåpentligvis blir det et nært møte, for jeg kommer til å dele oppturer og nedturer fra mitt eget liv. Det er viktig å gi tilbake, sier hun.

Festivalsjefen: - Det blir helt topp

Festivalsjef John Werner Larsen møtte artisten og hennes crew på flyplassen i kveld. Han gledet seg til konserten.

- Konserten hennes kommer til å bli helt topp. Forhåndssalget har gått veldig bra, det kommer til å bli helt fullt i teltet. Og med to vindmaskiner på scenen så vil fansen få det de vil ha, sier Larsen.