Tradisjonen tro skal både tromsøværinger og turister la seg friste av spennende, delikat mat fra en rekke land.

– Et morsomt innslag

Markedsarrangør Olivier Simonin forteller at markedet har blitt svært positivt mottatt, og at det har blitt et morsomt innslag i bybildet.

– Markedet består av handelsmenn fra hele Europa som selger tradisjonelle matprodukter fra sine land. Med tradisjonelle drakter og dekorerte boder ønsker vi å skape en unik atmosfære i Tromsø.

Feriefølelse

Simonin, som selv er fra Frankrike, forteller at det kommer til å være mange ulike land representert i bodene på markedet.

– Det vil være mat fra blant annet Frankrike, Italia, Spania og England.

Han beskriver markedet som en mulighet til å oppleve noe eksotisk i egen hjemby.

– Det er en helt spesiell stemning på matmarked, og mange vil nok kjenne en slags feriefølelse. Det er jo et ekte europeisk matmarked, bare at det ligger i Tromsø.

Trives i byen

Ifølge Simonin er det ikke bare tromsøværingene som nyter godt av besøket. Også handelsfolkene som jobber i bodene ser fram til markedet i slutten av august.

– De bekymrer seg ikke over den kjølige sommeren, men synes tvert imot at det er deilig med den friske lufta og det nydelige landskapet man møter i Tromsø. Vi har en dag der vi får tid til å utforske byen, og da er det nok mange som vil ta seg en fjelltur.

Unik mulighet

Den store fordelen med å arrangere et stort matmarked midt i sentrum er ifølge Simonin at det gir lett tilgang på et bredt spekter av utenlandske produkter.

– Alt er samlet på ett sted, og man finner ting som man ikke har tilgang på i de lokale matbutikkene. Prisene er heller ikke urimelige. Det er rett og slett en unik mulighet til å utforske eksotiske produkter, og fylle kjøleskapet med ny og spennende mat.

Foto: Traditional Market LTD