I ei lita platesjappe på hjørnet i Vestregata sitter det en gjeng på tre personer og lytter intenst til det som spilles på radioen.

Gammel tradisjon

– Vi møtes stort sett hver lørdag, så det har jo blitt vanlig helgerutine for meg. Her kan vi drikke kaffe og spise sjokolade mens vi hører på musikk, forteller quizdeltaker Frank Skog.

På radioen spilles ei poplåt som vanskelig lar seg identifisere, og Tine Bergli tar seg en pause fra lyttingen for å fortelle om quizen. Bak disken ligger det ei rosa gjestebok, og Bergli blar tilbake til de første sidene.

– Har du sett. Her står det at vi har holdt på siden 7. juli 2012. Det er visst blitt en ganske gammel tradisjon.

Les også: Ny i byen? Her får du tips om kulturliv, sjekkesteder og mye mer

Team spirit

– Quizen går ut på at vi hører på låtene som spilles, og så er det om å gjøre å gjette riktig låt før de avslører det korrekte svaret på radioen, forklarer Bergli.

Hun forsikrer om at det ikke er skummelt å delta i quizen.

– Nei da, vi jobber jo sammen mot radioen. Alle er på samme lag, og lagånden er på plass. Vi er ikke kjipe mot hverandre dersom noen tar feil, man blir vel mest irritert på seg selv. Det verste er om man greier å overbevise alle de andre, men så viser det seg å være feil svar.

Les også: Turister kjøper lokal musikk

Ekspertiseområder

I popquizen spilles det musikk helt fra 60-tallet og opp til 2000-tallet. Skog, som er selvutnevnt ekspert på 80-tallsmusikk, kan fortelle at medlemmene av quizlaget har ulike ansvarsområder.

– Kari, som er daglig leder her, er helt spinnvill på quizlørdagene. Hun samler på 60-tallsmusikk, og det er svært sjelden at hun bommer på låtene fra det tiåret.

– Og selv om jeg er født på 80-tallet, kan jeg av og til slå til med kunnskap om 70-tallslåter, supplerer Bergli.

Les også: "Tapt" singel er tilbake

Kundene hjelper til

Eirik Hultgren Olsen er også medlem av quizgjengen, og kan fortelle at de fra tid til annen får hjelp fra folk som er innom butikken.

– Det er en del kunder som skriker ut hvis de vet svaret, så vi får ofte god hjelp dersom vi sliter.

Selv om sjappa ikke er så stor, er det ifølge Bergli plass til enda flere musikkelskende quizentusiaster.

– Da er det jo større sjanse for å få alt rett!

Les også: Her blir du lykkelig