Denne uken starter skolene igjen etter sommerferien. Ifølge kommunen er det mange barn som går til skolen uten å ha en voksen i følge. Derfor blir det ekstra viktig å skape trygge skoleveier.

Samtidig er det mange som kjører ungene ti skolen - noe som  sin tur bidrar til å skape stor trafikk.

– Dette kan ofte være problematisk. Stor trafikk ved skolene kan bidra til flere farlige situasjoner. Dette kan igjen føre til at enda flere velger å kjøre sine barn til skolen. Det blir helt enkelt en ond sirkel, sier trafikkonsulent Sten Jarle Jensen i Byutvikling i en pressemelding.

Kommunen ber derfor foreldre om å gå sammen med sine barn til og fra skolen - ikke minst av pedagogiske grunner.

– Vi oppfordrer foreldre til å gå med barna til skolen, så de lærer seg trafikkreglene. Snakk gjerne om trafikken og hva barna må passe seg for. De som bor nært skoler bør være særlig forsiktige når de kjører. Alle bør vurdere om det er nødvendig å kjøre til skolen, så vi får minst mulig trafikk rundt skolene våre, sier kommunaldirektør for utdanning, Svein Arne Johansen.

Kommunen oppfordrer også huseiere om å klippe hekker og busker rundt eiendommene sine for å gi bedre oversikt over skoleveiene.

– Vi oppfordrer de som bor langs trafikkerte veier til å klippe hekker og busker på eiendommene sine. Høye, tette hekker ved avkjørsler eller store greiner som henger ut i veikryss gjør det uoversiktlig og farlig for både bilister, syklister og gående, sier Jensen i Byutvikling.

Ifølge vegloven er det den som bor langs veien som er ansvarlig for å klippe hekk og busker slik at det er god sikt ved veikryss og avkjørsler.

KLIPP HEKKEN: Viltvoksende hekker og busker gir uoversiktinge gater og veikryss.