Det er Riksantikvaren som bidrar til at Kultur og Idrett i kommunen kan sette opp skiltene på området hvor blant annet den historiske sjøflyhangaren og splintervernmurene står.

– De lyste ut midler til et krigsminneprosjekt og derfor søkte vi. Vi er veldig glad for at vi fikk tilskuddet på 45.000 kroner, sier kulturvernrådgiver for Kultur og Idrett, Gro Agnethe Stokke til iTromsø.

Bevare kulturminner

Til sammen har Riksantikvaren fordelt rundt fem millioner kroner til ulike krigsminneprosjekter med formålet om å bevare kulturminner fra andre verdenskrig.

– Sporene etter krigen er i ferd med å bli borte, derfor er det viktig å sikre utvalgte deler slik at historien ikke blir glemt, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft som inngikk et samarbeid med Riksantikvaren om prosjektet.

De mottok mange gode søknader, særlig fra Nord-Norge.

– Tolv av prosjektene som får støtte er fra tre de tre nordligste fylkene. Historien om krigen i Nord-Norge har fått ufortjent lite oppmerksomhet og bør løftes mer fram, sier riksantikvar Jørn Holme.

Til god nytte

Kulturvernrådgiveren Stokke mener at de historiske skiltene vil gagne flere.

– I dag fortelles historien om stedet i liten grad. Det er ingen annen historie enn den man ser der allerede. I tillegg kan skoler bruke dette som læringsverktøy, sier hun.