540 elever vil om et knapt år få plass i den 8.500 kvadratmeter store skolen.

Da vil klasserom, auditorier, grupperom, laboratorier, kantiner, bibliotek og personalrom til en verdi av 355 millioner kroner stå ferdige til bruk.

– Og det som vil være skolens hjerte er dette – Kunnskapstrappa midt i skolen, sier byråd for undervisning, Anna Amdal Fyhn.

Innflytting sommeren 2016

Sammen med rektor Rolf Barmann-Jenssen viste hun rundt på skolen i forbindelse med at bygget nå lukkes.

At bygget lukkes betyr at arbeidet med å innrede starter.

– I juni neste år vil de første elevene – åttendeklassingene som får i det gamle bygget nå – flytte inn og fra høsten av vil resten av elevene – som er på Bymyra i dag komme, sier Barmann-Jenssen.

Pedagogisk nytenking

Skolen vil få det mest moderne av utstyr, lokaliteter og pedagogiske metoder, sier rektoren.

Blant annet vil skolen verken være klasseromsskole eller baseskole.

– Den debatten som har vært om base- og klasseromsskole har vært litt fjern, mener vi i undervisningssektoren. Her på skolen vil vi bruke elementer fra begge – og gjøre det på en fleksibel måte, sier han.

Hjemmeområder – ikke klasserom

Det vil fungere slik at 90 elever deler på et «hjemmeområde» med tre klasserom, et lite auditorium, flere gruppe- og fellearealer.

– Det er viktig at elevene har en tilhørighet til et område, men det er også viktig at vi kan dele opp klasser – eller kjøre felles undervisning for opp til 90 elever, sier rektoren.

I rute – uten overskridelser

Ifølge prosjektleder for byggingen av Sommerlyst skole, Solfrid Rognmo, er det ingenting som tilsier at skolen skal bli forsinket – og heller ingenting som tyder på at budsjettet sprekker.

– Vi har god fart fordi vi har en realistisk fremdriftsplan. I tillegg har vi satt av økonomiske reserver og marginer, sier hun.