Byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm, står på tredjeplass på Tromsø Frp sin liste ved kommunevalget. Han står også på niendeplass på lista til Tromsøysund sokn ved kirkevalget.

- Jeg er mener kirken har en stor betydning i samfunnet. I løpet av livet er man innom kirken mange ganger, som i dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelser. Derfor mener jeg at vi må ha ei folkekirke, altså en kirke som flest mulig kjenner seg igjen i. Jeg tror også det er viktig at kirken er minst mulig politisk. Jeg sitter i menighetsrådet nå og det er hyggelig å stå på listen igjen. Når det gjelder valgkamp kommer jeg til å legge inn trykket på kommunevalget, sier Kanestrøm til iTromsø.

Familietradisjon

Ann-Sissel Enoksen er førstekandidaten til By- og landlista ved kommunevalget. I tillegg er hun på fjerdeplass til Sandnessund sokn ved kirkevalget.

- Jeg har hatt plass i menighetsrådet i noen år nå og synes menighetsarbeid er viktig. Å engasjere seg i kirken er en tradisjon jeg er vokst opp med. Blant annet var min bestefar kirketjener. Jeg skulle ønske jeg kunne bidra med mer slikt arbeid i lokalsamfunnet, men døgnet har dessverre bare 24 timer. Jeg håper mange støtter opp om kirkevalget og bruker stemmen sin, sier hun.

Snekker og psykolog

Det er ni sokn i Tromsø. Disse er Tromsø Domkirke sokn, Grønnåsen sokn, Kroken sokn, Elverhøy sokn, Hillesøy sokn, Ullsfjord sokn, Kvaløy sokn, Sandnessund sokn og Tromsøysund sokn. På de forskjellige listene er det stor variasjon i kandidatenes bakgrunn og alder. Blant yrkene som er representert finner vi lærer, forsker, veterinær, gartner, sykepleier, snekker, bilmekaniker, offiser, psykolog, kulturarbeider og rektor.