Lokal banksjef, Kenneth Alexandre, sier at deres gratistilbud er et direkte svar på det andre tar betalt for. Danske Bank ønsker også å sikre seg en posisjon og få markedsandeler i det som skal bli fremtidens betalingsløsning på mobil.

Overføre direkte

– Dette er en app som gjør det mulig å overføre penger direkte – uten å måtte gå via nettbanken. Derfor starter vi krigen mot blant andre DNB, sier Alexandre.

Tjenesten kan lastes ned som en app og brukes til å overføre penger til venner, familie og andre – uansett hvilken bank du har. Betingelsen er at du er 15 år, har smarttelefon, et norsk mobilnummer, bankkort og en -konto.

Ikke være kunde

Banksjefen understreker at du ikke trenger å være kunde i Danske Bank for å benytte tilbudet. Med MobilePay kan du – i tillegg til å overføre penger – også dele en regning og sende påminnelse om betaling. Pengene overføres direkte til bankkonto – uten gebyr, sier Alexandre.

Tjener ikke

Han understreker at dette er en strategisk satsing for banken:

– Med tanke på at det vil skje mye på dette området fremover, er viktig for Danske Bank å ta sin del av markedet. Samtidig satser vi på at dette gir oss goodwill og tilvekst,

– I bankens hjemland, Danmark, har appen vært tilgjengelig i to år. Der nærmer antall brukere seg raskt 2,5 millioner.

Koster en krone

Den ordningen DNB benytter, koster deg som kunde en krone. Er beløpet på ett par tusenlapper eller mer, belastes du 1 prosent. Så langt har banken fått rundt en kvart million brukere.

enkel: Med den nye appen, trenger ikke kunden å gå via nettbanken for å få transaksjonene utført. Foto: PANITHAN_0891919557