I Gausdalsvegen i Tromsdalen ligger huset som hadde en prisantydning på 6,5 millioner kroner. Huset gikk for over 7,6 millioner, altså over én million over prisantydning.

- Det er ikke sånn at dette skjer ofte, men det er noen tilfeller i løpet av et år, sier eiendomsmegler Tom Espen Stormo.

Spesielle kvaliteter

Stormo forteller at eiendommer med spesielle kvaliteter, som utsikt og sol, er faktorer som spiller inn når et hus går for så mye penger.

- Vi hadde ikke sett for oss at den kom til å gå for den prisen, men vi merket fort at interessen var stor. Markedet fortalte oss at huset var mer verdt enn vi antydet, sier han.

God utsikt

Eiendomsmegleren sier det er flere grunner til at boligen gikk for 7,1 millioner kroner. Det er blant annet utsikten som trekker verdien kraftig opp.

- Huset har en fantastisk utsikt. Det er en svevende utsiktsfølelse. Man ser innseilinga til Tromsø, Tromsøya og Kvaløya derfra, det er ikke alle boliger du kan gjøre det fra, sier han.

Han legger også til grunn at huset har fine uteområder og er godt tatt vare på.

- Det er heller ikke feil at det var fint vær på visningsdagen. Det gjør nok noe med nordlendinger, sier Stormo.

Mangel på eneboliger

Megleren kan også fortelle at det fort blir rift om eneboligene i Tromsø.

- Litt av utfordringen til denne byen er at mange kunne tenke seg å bo i enebolig. For en by i vekst bygger utbyggerne blokker fordi det er plass til det.

Han mener det bygges for få eneboliger.

- Markedet der er ikke lett å mette. Det forteller oss at det er for få eneboliger ute for salg, sier Stormo.