Det har ikke manglet på reaksjoner etter tirsdagens pressekonferanse der styreleder Per Aronsen og administrerende direktør Ulf Johansen informerte om at Steinar Nilsen dagen før hadde fått sparken som TIL-trener. Pressekonferansen ble slaktet både av fotballeksperter og mannen i gata, hvor den ble omtalt som både pinlig og skandaløs.

Les også: Sparket Nilsen møter pressen hjemme hos seg.

– Sett i ettertid, er det noe du ville ha gjort annerledes?

– Det ble feil inngang til pressekonferansen, der tar vi selvkritikk og legger oss flat. Vi hadde på forhånd bestemt oss for å skåne både spillerne og Steinar Nilsen, men allerede da jeg satt på pressekonferansen føltes det feil. Det ble rett og slett klønete ikke å gi en begrunnelse.

Les også: Tromsø sparket treneren, men sa ikke hvorfor.

Misnøye

– Senere på dagen begrunnet dere styrets beslutning om å sparke treneren med misnøye hos flertallet av spillerne når det kom til Nilsens lederstil. Her har det i etterkant florert flere ulike versjoner av hvor mange spillere som egentlig ville ha Nilsen fjernet. Hva er realiteten?

– Representanter for spillergruppa tok kontakt med TIL-direktøren mandag og ut fra hva som ble sagt i de samtalene la direktøren fram en presentasjon i et ekstraordinært styremøte mandag kveld. Dessverre visste ikke vi om dette før, ellers hadde vi gjort noe med situasjonen tidligere. Når vi sammenholdt den informasjonen som ble lagt fram mandag, sammen med resultatene den siste tiden, var det et enstemmig styre som besluttet at Nilsen måtte gå.

– Kan du utdype dette?

– Det er snakk om en lederstil som er uforenelig med det vi i TIL kan stå for, utover det har jeg ingen kommentar.

Rask avgjørelse

– Hvorfor handlet dere så raskt, uten en prosess der samtlige spillere og Nilsen selv ble involvert og konfrontert med misnøyen?

– Under normale forhold bruker man tid på en slik prosess, noe vi selvsagt skulle ha sett at var mulig også i dette tilfellet. I og med at dette var av ekstraordinær karakter, mente imidlertid styret at det var viktig med en rask avgjørelse. Det viste seg at dette hadde bygd seg opp over så lang tid at vi følte det ikke var noe alternativ.

Les også: Tromsøspillerne ønsket Nilsen vekk.

– Har spillerne i TIL for stor makt?

– Nei, det synes jeg ikke. Ansvaret for beslutninger ligger i styret. Det som er avgjørende for trenerspørsmålet er resultater og tillit.

– Var styreavgjørelsen forhastet?

– Nei, vi mente det var viktig å handle raskt i den situasjonen som var oppstått. Vi mener vi tok en avgjørelse som var til det beste for klubben.

- Ikke sammenlignbar

– Du sitter som styreleder eller styremedlem i opp mot 30 andre selskaper. Ville du håndtert en tilsvarende sak i et av de andre selskapene på samme måte?

– Ingen av de andre selskapene kan sammenlignes med TIL. Fotballklubber er rett og slett ikke sammenlignbare med noe annet jeg holder på med.

– Trenerduoen Steinar Nilsen og Bård Flovik ble solgt inn som et team da de tok over TIL. Sett utenfra kan det virke merkelig at ikke også Flovik må forlate klubben samtidig med Nilsen. Hvorfor fikk han fortsette?

– De har hatt ulike roller i trenerteamet og det er stor tillit til Bård Flovik i spillergruppen og i organisasjonen.

– Hvor langt er dere kommet i prosessen med å finne en ny hovedtrener?

– Det er enighet om at Bård Flovik leder laget inntil videre. og klubben vil så snart som mulig avklare forholdene knyttet til permanent hovedtrener.

Les også: Foreslår pappa som ny TIL-trener.

Tillit

– Svein Morten Johansen har overlevd to trenersparkinger som sportssjef i TIL. Sitter han trygt i jobben?

– Denne saken har kun handlet om trenerspørsmålet. Vi har tillit til Svein Morten Johansen.

– Hvordan innvirkning tror du denne hendelsen vil ha på TILs omdømme?

– Det at vi nå redegjør for bakgrunnen til at vi avsluttet kontrakten med Nilsen, håper vi fører til at dette ikke får for store konsekvenser for TIL. Dette er gjort for klubbens beste. Vi ønsker å ha fokus på resultater og fortsatt utvikling av TIL. Vi tror vi kommer styrket ut av dette.

STÅR PÅ SITT: Per Aronsen, styreleder i TIL, har hatt en tøff uke etter at klubbstyret mandag ga Steinar Nilsen sparken som trener. Han er imidlertid ikke i tvil om at avgjørelsen var riktig. Foto: Ronald Johansen