Lørdag 22. august er i år den store festdagen for dem som liker livemusikk i Tromsø.

Ikke bare er det Dreamkiller-festivalen på Bastard, hvor åtte band spiller inne på Bastard Bar, men det er også Musikkfest i sentrum.

For Mads Ystmark og Truls Norbye Olsen blir det en hektisk dag.

Seks konserter

For Mads Ystmark spiller nemlig med The Wolves, Beach Bitches, Hive Blood and Die og Josef Fritzl and the Basement Babies.

– Jeg har ikke gjort noe lignende før. Jeg vet at vi spilte dobbeltkonsert med The Wolves et år, men aldri fire konserter på en dag. Heldigvis er det litt tid mellom dem, sier Ystmark, som mener utfordringen er å få øvd inn alt med bandene før den store dagen.

– Det har vært utrolig mye øving i det siste, og ikke minst mye fram og tilbake for å få det til å passe for alle.

Musikkfest Tromsø er nemlig fordelt på ni scener hvor om lag 50 band skal i ilden, mens Dreamkiller på Bastard Bar huser åtte band på en kveld.

Les også: Alt klart for musikkfest

Enda unge

– Det er null stress for meg å rekke over dette. Jeg er enda ung og så lenge jeg føler at jeg har øvd nok, så skal dette gå smertefritt, sier Ystmark, som får støtte av Olsen, som deler prosjektet Josef Fritzl and the Basement Babies.

I tillegg spiller Olsen i Banaan, som starter allerede 12.30 på Strandtorget. «Heldigvis» for Olsen ble en av hans konserter avlyst i siste liten.

– Det er bare å «gønne» på. Jeg har stort sett bare ett gir på trommene og jeg syns det er kjempegøy å spille så mye, sier Olsen, som spilte fire konserter på Dreamkiller for noen år tilbake.

– Jeg husker ikke så mye av det, men det fungerte bra. Det er litt lav terskel på en sånn kveld og da tenker man ikke så mye på det å spille feil.

Les også: Nintendomusikerne

Noen få øl

Tilsammen blir det hele seks konserter på musikerne, som i tillegg til å spille selv, skal prøve å få med seg det meste av konsertene rundt om i byen.

– Det blir hele dagen på dere. Er ikke musikere kjent for å ta seg noen øl både før og under konsertene?

– Jo, men vi må nok ta det rolig i morgen. I alle fall på dagtid. Når jeg spiller siste konsert på Bastard i morgen blir det nok en del øl, sier Ystmark.

Les også: Trenger 40 frivillige